PEPE BORRELL APROFITA LA GUERRA D’UCRA√ŹNA PER DISPARAR CONTRA PUIGDEMONT

(JOHN MCAULAY )

L’odi de Josep Borrell cap a Carles Puigdemont no t√© aturador. Avui, l’alt representant de la Uni√≥ Europea per a Assumptes Exteriors i Pol√≠tica de Seguretat ha aprofitat una roda de premsa sobre la guerra entre Ucra√Įna i R√ļssia per a disparar contra el president de la Generalitat. Davant dels periodistes ha elogiat la figura del mandatari ucrain√®s Volod√≠mir Zelenski, i no ha evitat fer-ho amb una nefasta refer√®ncia cap a Puigdemont. “Gr√†cies a D√©u, Zelenski no √©s un d’aquells l√≠ders que fuig amagant-se en un cotxe”, ha dit. “Ell es quedar√† all√† resistint, i l’hem d’oferir el nostre suport”, ha continuat.

M√©s enll√†, el que est√† clar √©s que Borrell ha aprofitat una situaci√≥ tan cr√≠tica com l’actual per tal d’enviar un nou dard cap a Puigdemont. I √©s que el representant europeu ja ha estat dur en nombroses ocasions amb l’independentisme i els seus l√≠ders, fins i tot en moments poc afortunades com l’actual, cosa que ha generat malestar. Una de les persones que li ha respost ha estat el cap de l’oficina del president Puigdemont, Josep Llu√≠s Alay, que ha estat contundent: “La situaci√≥ tr√†gica que viu Europa avui s‚Äôexplica en bona part gr√†cies a ineptes com Borrell”.

De fet, avui mateix la vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha demanat “revisar” el paper de Borrell, un cop hagi passat la crisi actual per la invasi√≥ russa d’Ucra√Įna. “La prioritat √©s resoldre el conflicte i la crisis, i quan aix√≤ passi s’haur√† de revisar el seu paper com a alt representant de la pol√≠tica exterior de la UE perqu√® li queda molt gran, i la feina que fa no est√† en cap cas a l’altura”, ha afirmat. A m√©s, ha lamentat la “frivolitat i falta de lideratge” amb les seves declaracions i missatges a Twitter.
Tuit frívol esborrat

No √©s el primer gran error de Borell des de l’inici de la guerra entre R√ļssia i Ucra√Įna. El pol√≠tic lleidat√† ja va publicar la setmana passada un fil de piulades explicant les sancions qu√® la UE havia acordat contra els 351 diputats de la Duma que van votar a favor del reconeixement de Donetsk i Lugansk, i contra 27 persones i entitats que donen cobertura o financen l’ofensiva militar russa.

Borrell va anar-se’n de la m√† en el seu entusiasme, advertint als oligarques amb les seves piulades que s’havien acabat les compres a Mil√†, les festes a Saint Tropez i els diamants d’Anvers i que aquest era nom√©s el primer pas. La sorpresa que va provocar l’escassa subtilesa diplom√†tica de Borrell, m√©s pr√≤pia d’una venjan√ßa de to tavernari que no pas d’un alt comissionat en un moment d’extrema gravetat, el va obligar a eliminar la piulada. Fins i tot una piulada del ministeri d’exteriors rus lamentava que “per primer cop veiem un eurobur√≤crata celebrant el dany provocat per Brussel¬∑les a les empreses dels Estats membres de la UE”.
El dard de Puigdemont

Fa nom√©s unes setmanes, Carles Puigdemont va aconseguir collar Josep Borrell a Brussel¬∑les. Aix√≠, va demanar a la Comissi√≥ Europea que esclareixi per qu√® l’alt representant de la Uni√≥ Europea t√© a la seva oficina treballant un 44% d’espanyols. Aquesta pregunta va ser registrada per Puigdemont a prop√≤sit de les paraules del ministre espanyol d’Exteriors, Jos√© Manuel Albares, en qu√® treia pit que la diplom√†cia espanyola estigu√©s representada per Borrell. Aquest fet ha despertat el malestar del president, que ho va considerar “inapropiat” i va instar la Comissi√≥ Europea a explicar si Borrell representa Espanya o Europa i per qu√® t√© tants espanyols treballant per a ell, quan la resta de representants no tenen ni un 30% de treballadors del seu pa√≠s treballant a les seves respectives oficines.

Informa:ELNACIONAL.CAT (27-2-2022)

62 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: