PER FI, L’ANC APROVA EL FULL DE RUTA QUE PLANTEJA UNA LLISTA CÍVICA A LES ELECCIONS

(JOAN ANTONI GUERRERO)

Els associats de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han aprovat amb un 96% a favor i un 4% en contra el nou full de ruta que, entre altres aspectes, planteja un moviment disruptiu a les properes eleccions al Parlament de Catalunya: impulsar una llista cívica a les properes eleccions al cambra catalana. També proposa presentar llista per a les eleccions espanyoles o promoure el vot nul o en blanc. L’entitat, que està en procés de renovació aquest any, presentarà el diumenge 3 d’abril, el seu posicionament polític. El full de ruta s’ha aprovat en el marc de la X Assemblea General Ordinària (AGO), que s’ha celebrat de forma virtual del dia 17 al 23 de març. La participació total a l’AGO ha estat de 4.275 associats.

En un comunicat, l’entitat ha assegurat que l’assemblea ha obtingut una molt bona participació per part de les assemblees de base, que van presentar 215 esmenes a la proposta, tres de les quals van ser rebutjades, 34 retirades, 111 transaccionades i 19 acceptades. Els associats també han validat l’informe de gestió de Secretariat Nacional, l’informe econòmic de l’exercici 2021, la proposta de pressupost de l’exercici 2022 i la convocatòria d’eleccions. La renovació del Secretariat Nacional obrirà el procés per renovar la presidència de l’entitat, que no permet ocupar-la més de quatre anys.

El Full de ruta aprovat ha de marcar els passos bàsics a seguir per l’entitat per tal de fer efectiva la independència durant aquesta legislatura, indica l’entitat en el seu comunicat. El document identifica elements clau com liderar i consolidar el moviment popular independentista; incrementar la pressió sobre les institucions i sobre els partits; donar impuls a l’acció en el front internacional; defensa de la llengua i l’escola catalana; construcció i defensa de la sobirania fiscal i energètica, per exemple; liderar per vertebrar el moviment popular i fer-lo més sòlid i cohesionat; lluita per la justícia social, i solidaritat i front comú contra la repressió.

El diumenge 3 d’abril, l’Assemblea farà públic el seu posicionament polític en un acte a l’auditori de Sant Cugat del Vallès, a les 12 del migdia. Hi intervindran diferents membres del Secretariat Nacional, així com la presidenta, Elisenda Paluzie, i el vicepresident, David Fernàndez, encarregats d’explicar el paper que haurà de tenir l’Assemblea en el futur immediat del procés independentista. Alhora, es presentarà la campanya de commemoració dels 10 anys de l’entitat.
Informa:ELMON.CAT (24-3-2022)

76 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: