PER FI: L’ANC CONVOCA PARTITS I ENTITATS INDEPES PER ACORDAR UNA ESTRATÈGIA

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit prendre la iniciativa i ha convocat els partits i entitats independentistes a una cimera la setmana vinent per intentar acordar una estratègia. “Anunciem aquĂ­, avui, que convoquem els partits i les dues grans entitats independentistes a una reuniĂł d’alt nivell on tothom pugui posar sobre la taula totes les seves discrepĂ ncies i sortir-ne amb alguns punts en comĂş”, ha indicat Paluzie.

Segons l’ANC, a la trobada s’hi hauria de parlar de 4 qĂźestions:

– Què ha de fer l’independentisme si l’Estat inhabilita el president Torra.

– Amb quins objectius s’han de celebrar les eleccions catalanes.

– En quines condicions s’ha de reunir, si s’ha de reunir, la taula de diĂ leg.

– Quin ha de ser el paper del Consell per la RepĂşblica d’ara endavant.

“Considerem que aquesta reuniĂł d’alt nivell ĂŠs molt urgent, i que s’hauria de celebrar entre dilluns i dimecres, en un espai neutral. Per això, oferim la seu nacional de l’Assemblea, i ens oferim nosaltres mateixos com a relators”, ha indicat Paluzie. “Volem sobretot acords polĂ­tics i acords clars abans de les mobilitzacions”, ha afegit.

Segons Paluzie, en les bases independentistes hi ha un cansament per la falta d’un full de ruta compartit. “Les frustracions acumulades per la nostra gent, la bona gent del carrer que hi va una vegada, i una altra, i una altra, ja no es poden aguantar. Ja no les podem aguantar. Nosaltres hi serem sempre, però demanem, exigim, un pla consensuat”, ha manifestat.

El vicepresident de l’ANC, David FernĂ ndez, ha revelat que aquesta setmana els han convocat “a diverses reunions discretes” i diu que han constatat que “tots els partits sĂłn conscients que si no es posen d’acord, l’espectacle serĂ  lamentable”. Però ha criticat que “seguim amb la dinĂ mica de dir algunes coses en privat i unes altres en pĂşblic. I d’insinuar compromisos que desprĂŠs o bĂŠ no es compleixen o, encara pitjor, s’ignoren en pĂşblic”.

La proposta de cimera ha sortit del plenari del secretariat nacional de l’Assemblea que s’ha celebrat aquest dissabte i desprĂŠs que les entitats independentistes demanessin unitat a l’independentisme en la celebraciĂł dels actes de la Diada d’aquest any.
Informa:ELNACIONAL.CAT (19-9-2020)
N.de la R.
Per fi,l’ANC fa una passa endavant.Ja era hora.Val mĂŠs tard que mai. Ara ningĂş no podrĂ  fugir d’estudi. BĂŠ estĂ  tocar el crostĂł als polĂ­tics, però la clau de la independència la tĂŠ sobretot l’ANC.Cal fer sortir la gent al carrer,sĂ­,però per ocupar els centres mĂŠs importants del paĂ­s un cop proclamada la independència.La resta ĂŠs fer volar coloms.C ert que ara no ĂŠs la millor ĂŠpoca per ocupar pacĂ­ficament els centres del paĂ­s,però cal preparar-se per quan arribi l’hora.

123 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: