PER Fi, SENY: “ELS PARTITS INDEPES NO PODEN SER ENEMICS ENTRE ELLS ” (ARAGON√ąS )

El coor¬≠di¬≠na¬≠dor naci¬≠o¬≠nal d‚ÄôERC, Pere Ara¬≠gon√®s, ha recor¬≠dat aquest diven¬≠dres a JxCat que ‚Äúl‚Äôadver¬≠sari‚ÄĚ pol√≠tic de la cam¬≠pa¬≠nya del 10-N no s√≥n ‚Äúels altres inde¬≠pen¬≠den¬≠tis¬≠tes‚ÄĚ sin√≥ PP, PSOE, Cs i Vox‚ÄĚ i ha des¬≠car¬≠tat fer retrets. Ara¬≠gon√®s ha fet aques¬≠tes decla¬≠ra¬≠ci¬≠ons despr√©s que repre¬≠sen¬≠tants de JxCat hagin cri¬≠ti¬≠cat que ERC ‚Äúhagi faci¬≠li¬≠tat la inves¬≠ti¬≠dura del can¬≠di¬≠dat del PSOE, Pedro S√°nchez‚ÄĚ. Tot i aix√≤, el repu¬≠blic√† ha apro¬≠fi¬≠tat per recor¬≠dar que JxCat va ‚Äúrega¬≠lar‚ÄĚ la pre¬≠sid√®ncia de la Dipu¬≠taci√≥ de Bar¬≠ce¬≠lona al PSC ‚Äúquan hi havia una alter¬≠na¬≠tiva de pre¬≠sid√®ncia inde¬≠pen¬≠den¬≠tista‚ÄĚ. Ha defi¬≠nit JxCat i la CUP com a ‚Äúcom¬≠panys de viatge‚ÄĚ i ha apos¬≠tat per tre¬≠ba¬≠llar amb uni¬≠tat d‚Äôacci√≥ tamb√© durant la cam¬≠pa¬≠nya. ‚ÄúNo entra¬≠rem a donar cops de colze als com¬≠panys de viatge‚ÄĚ, ha argu¬≠men¬≠tat.

Aix√≠, el tamb√© vice¬≠pre¬≠si¬≠dent del Govern i con¬≠se¬≠ller d‚ÄôEco¬≠no¬≠mia ha recor¬≠dat que amb el pre¬≠si¬≠dent del govern espa¬≠nyol en fun¬≠ci¬≠ons, Pedro S√°nchez, ‚Äú√©s impos¬≠si¬≠ble poder nego¬≠ciar res‚ÄĚ i que se l‚Äôha de posar ‚Äúdavant del mirall‚ÄĚ perqu√® la gent de Cata¬≠lu¬≠nya que fins ara ha con¬≠fiat en ell ‚Äúvegi que no √©s pos¬≠si¬≠ble i confi√Į en ERC‚ÄĚ.

En aquest sen¬≠tit, ha dit que les √ļlti¬≠mes set¬≠ma¬≠nes ha vist un S√°nchez ha estat un ‚Äúactor clar del blo¬≠queig pol√≠tic‚ÄĚ i que, per tant, ‚Äúno hi ha cam√≠ a fer‚ÄĚ. Per aix√≤, ha dit que l‚Äô√ļnica manera perqu√® s‚Äôobrin els camins de la ‚Äúsoluci√≥‚ÄĚ i el ‚Äúdi√†leg‚ÄĚ √©s una ‚Äúvict√≤ria clara de l‚Äôinde¬≠pen¬≠den¬≠tisme i d‚ÄôERC‚ÄĚ. ‚ÄúPer obli¬≠gar el PSOE a seure a la taula de nego¬≠ci¬≠aci√≥‚ÄĚ, ha subrat¬≠llat. Ara¬≠gon√®s ha recor¬≠dat que quan els soci¬≠a¬≠lis¬≠tes tenen opci√≥ a triar ‚Äúsem¬≠pre trien la pit¬≠jor opci√≥‚ÄĚ.

El diri¬≠gent repu¬≠blic√† ha fet aques¬≠tes decla¬≠ra¬≠ci¬≠ons a les pro¬≠xi¬≠mi¬≠tats de Cas¬≠tell de Montju√Įc de Bar¬≠ce¬≠lona. Des d‚Äôall√† ha cri¬≠ti¬≠cat que el govern espa¬≠nyol tin¬≠gui una con¬≠cepci√≥ de la mem√≤ria hist√≤rica ‚Äúcom una q√ľesti√≥ de pro¬≠pa¬≠ganda‚ÄĚ i ha posat d‚Äôexem¬≠ple el ‚Äúmodel repu¬≠blic√†‚ÄĚ impul¬≠sat pel Govern. Ha recor¬≠dat el paper de l‚Äôexcon¬≠se¬≠ller Ra√ľl Romeva o el de Car¬≠les Mund√≥ amb la recu¬≠pe¬≠raci√≥ de cos¬≠sos de 21 fos¬≠ses comu¬≠nes o l‚Äôanul¬∑laci√≥ de judi¬≠cis fran¬≠quis¬≠tes.

‚ÄúEl 10-N ens juguem la neces¬≠si¬≠tat que la manera de con¬≠ce¬≠bre la mem√≤ria hist√≤rica retorni la dig¬≠ni¬≠tat a les v√≠cti¬≠mes del fei¬≠xisme i no d‚Äôuna pro¬≠pa¬≠gada‚ÄĚ, ha dit Ara¬≠gon√®s. Per aix√≤, ha apos¬≠tat perqu√® l‚Äôexem¬≠ple del que s‚Äôha fet a Cata¬≠lu¬≠nya arribi arreu de l‚ÄôEstat i que l‚Äôexhu¬≠maci√≥ del dic¬≠ta¬≠dor Franco tamb√© es faci per aquells cata¬≠lans que van ser tras¬≠lla¬≠dats de fos¬≠ses fins al Valle de los Ca√≠dos.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (1-11-2019)

308 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: