” PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS I EL RETORN DELS EXILIATS”: EL MISSATGE EN CATALÀ QUE HA ENFADAT EL SENAT

“Per la llibertat dels presos polĂ­tics, per la tornada de les persones exiliades, i fins a la constituciĂł de la RepĂşblica catalana, per imperatiu legal, prometo”. Aquesta ĂŠs la fĂłrmula triada pels senadors d’ERC, Adelina Escandell i Josep Maria Reniu, per acatar aquest dimarts la ConstituciĂł a la cambra alta, en una frase pronunciada en catalĂ . Això ha provocat l’esbroncada de la bancada del PP, que ha recriminat a la presidenta de la cambra, Pilar Llop, que permetĂŠs aquesta fĂłrmula.

Escandell i Reniu, juntament amb tres membres del PSC, un mĂŠs d’ERC i dos de Junts, han acatat avui el cĂ rrec desprĂŠs de ser designats com a senadors autonòmics pel Parlament desprĂŠs de les eleccions del passat 14 de febrer, i enmig d’una polèmica entre els partits independentistes i els comuns amb el PSC per deixar a Vox sense cap senador de designaciĂł autonòmica.

Tot i la fĂłrmula alternativa que han elegit Escandell i Reniu, Llop ha assegurat que els dos polĂ­tics obtenien la plena condiciĂł de senadors, cosa que ha provocat l’esbroncada a la bancada popular, tot i que tambĂŠ gran part de l’hemicicle ha aplaudit la decisiĂł.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (25-5-2021)

309 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: