PER QU√ą LA MEITAT D’AJUNTAMENTS DEL PSC NO POSEN LA BANDERA D’ESPANYA ?

“Per qu√® la meitat d’ajuntaments del PSC no posen la bandera d’Espanya?”
(MARC GONZ√ĀLEZ )
Que la bandera d’Espanya estigui a tots els ajuntaments catalans √©s una batalla que l’unionisme fa temps que ha perdut. I √©s que malgrat les amenaces judicials, la majoria de consistoris -amb governs independentistes- segueixen sense posar-la. Impulso Ciudadano, l’entitat que es va querellar contra el president Torra per la pancarta dels presos pol√≠tics, ho va voler constatar fa uns dies amb la publicaci√≥ d’un informe que ha demostrat com d’arrelat est√† l’independentisme a tot el pa√≠s ja que nom√©s 149 ajuntaments dels 947 llueixen la rojigualda. Per√≤ el m√©s curi√≥s de tot plegat √©s que entre aquests ajuntaments hi ha fins a 33 que s√≥n del PSC, dels 64 que tenen en total.

Si entrem al detall de l’informe, l’entitat espanyolista especifica si els ajuntaments tenen la senyera, la bandera espanyola, una estelada i si hi ha “propaganda”, que s√≥n pancartes a favor dels presos, lla√ßos grocs i alguna bandera “antifa” com la que hi ha a l’ajuntament de Vallbona d’Anoia (Anoia) governat per la CUP.

Aix√≠ doncs, dels 33 ajuntaments socialistes i governats per candidatures que han rebut el suport del PSC n’hi ha que nom√©s tenen la bandera catalana o que no tenen cap de les dues, deixant nom√©s la del municipi.
Els ajuntaments ‘rebels’ del PSC

Un bon exemple √©s el de Vandell√≤s i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), que t√© la senyera per√≤ no l’espanyola. “Aix√≠ ha estat sempre, independentment del color pol√≠tic de l’ajuntament”, indiquen des del consistori a ElNacional.cat. Sobre si els arriba el requeriment per part de la just√≠cia, que Vox ja ha anunciat que far√†, asseguren que “es mirar√† de posar”.

Un cas similar √©s del municipi de Sant Miquel de Fluvi√† (Alt Empord√†), que tampoc t√© la rojigualda posada tot i que la senyera s√≠. En declaracions a aquest diari, l’alcalde, √Ängel Posas, explica que la senyera est√† a “l‚Äôedifici de l‚Äôabadia on hi ha l‚ÄôAjuntament” per√≤ matisa que ja hi era “abans del proc√©s”. Sobre el requeriment, Posas comenta que no creu que la posi “perqu√® aix√≠ no tindrem cap problema amb qui vulgui buscar-los”.

A municipis com Montgat (Maresme) no hi ha cap de bandera. Des del govern socialista aclareixen a aquest diari que “simplement √©s una q√ľesti√≥ de tramitaci√≥”. Segons expliquen, abans les banderes estaven al balc√≥ i es trencaven i queien pel vent. La soluci√≥ que han triat ha sigut posar-les en un pal al terra. Sobre per qu√® encara no hi s√≥n, comenten que s’estan esperant que s’acabi la nova urbanitzaci√≥ de la placeta que hi ha a la porta de l’Ajuntament per col¬∑locar-les per√≤ que ja est√† tramitat el pressupost.

La mateixa situaci√≥ hi ha al municipi de l’Arbo√ß (Baix Pened√®s), que nom√©s t√© la bandera del municipi mentre la resta estan a l’interior. Preguntats pel criteri, des del consistori aclareixen que s’ha fet “per evitar conflictes entre la ciutadania”. Sobre el requeriment indiquen que l’estudiaran, sense voler avan√ßar res m√©s.

L’√ļltim ajuntament consultat per aquest diari ha estat el de Camprodon (Ripoll√®s), que segons l’informe t√© la senyera per√≤ no la bandera espanyola. Tot i la insist√®ncia d’aquest diari per parlar amb l’ajuntament, aquest s’ha excusat durant m√©s d’una setmana. En qualsevol cas cal tenir en compte que el PSC governa el municipi a trav√©s d’una marca blanca, de nom Tots per Camprodon-CP, i que nom√©s ho fa des de les darreres eleccions del 2019, despr√©s de quatre anys d’alcaldia del sobiranista Xavier Sala, que va col¬∑locar la pancarta a favor dels presos a la fa√ßana de l’ajuntament.
L’esclat de l’unionisme

Aquest poc fanatisme que des dels municipis socialistes es mostra per la bandera espanyola ha posat dels nervis l’unionisme. El mateix president d’Impulso Ciudadano, Jos√© Domingo, va valorar que a Catalunya hi ha “una gran majoria d’ajuntaments insubmisos”, i va apuntar que el compliment de la normativa en mat√®ria de s√≠mbols no pot deixar-se en mans “dels equips de govern”.

√Čs per aix√≤ que l’entitat va proposar que els ajuntaments que no compleixin amb la normativa en mat√®ria de s√≠mbols no tinguin acc√©s als fons p√ļblics -ni de la Generalitat, ni de l’Estat, ni europeus- i aix√≠ establir una “mesura dissuas√≤ria” per evitar el que consideren que √©s un grau de conflictivitat.

No √©s d’estranyar, doncs, que la majoria de mitjans espanyolistes es fessin ress√≤ de l’informe i alguns d’ells apuntessin contra el PSC. De fet, el mateix Domingo va denunciar que des del 2011 nom√©s s’han complert 62 dels 159 requeriments duts a terme i que des de l’arribada de Pedro S√°nchez a la Moncloa -i de Teresa Cunillera a la delegaci√≥ del govern espanyol- no se n’ha dut a terme cap.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-XII-2021)

67 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: