PER QUÈ L’ESPANYOLISME HA DEIXAT DE RECLAMAR EL TANCAMENT DE TV3 ?

“Per què l’espanyolisme ha deixat de reclamar el tancament de TV3?”.
Únicament Vox manté que cal acabar amb la televisió catalana, però també vol liquidar la resta d’autonòmiques. El PP, des del 2019, on va lligar la seva continuïtat a obeir “el marc constitucional”, no ha tornat a reclamar-ho.

El tancament de TV3, de “teleprocès”, la seva dissolució en una televisió autonòmica a l’ús amb presència important del castellà, eren algun dels ‘hits’ importants de l’espanyolisme. El PSC, encara en reclama que s’assembli més a Canal Sur, una televisió folkloritzada i al servei d’Espanya, que ofereix una visió d’Andalusia plena de tòpics, fugint del veritable país. Ciutadans, sobretot Inés Arrimadas, i una mica menys, Carlos Carrizosa, en les seves funcions de cap de l’oposició, i en el cas del segon, actualment en la de sisè grup de Parlament, han demanat sobretot la dimissió de Sanchis, especialment que ha sorgit alguna polèmica, com per exemple, quan el col·laborador, que no treballador de TV3, Jair Domínguez, va saludar amb un “Puta Espanya” als seus seguidors de Twitter. Cayetana Álvarez de Toleda també n’ha demanat el cessament, però en realitat, l’última gran amenaça contra TV3 la va llençar Pablo Casado al plató d”El Hormiguero’, un ja llunyà 2 d’abril del 2019, on va afirmar que la tancaria si “segueix al servei de l’independentisme il·legal”. Des de llavors, cap altre estirabot.

Únicament, Vox, en la veu dels seus principals líders tant Santiago Abascal en l’àmbit estatal com Ignacio Garriga en el català n’han demanat la clausura. En el seu cas, a més de la seva malvolença contra la llengua catalana, l’extrema dreta exigeix que cal acabar amb totes les televisions autonòmiques -a Andalusia, en tant que els considera “màquines” de rebre subvencions i perdre diners. En el cas d’Andalusia, han emparat un procés de refundació de Canal Sur que implica un canvi de nom. I acabar amb la històrica vinculació d’aquesta cadena amb el socialisme de la regió.
Informa:RACOCATALA.CAT (17-VII-2021)

203 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: