PER QU√ą PODEMOS ENSABONA EL REI ?

“Per qu√® Podemos ensabona el Rei? ”
( JOS√Č ANTICH )

De totes les reaccions al discurs del Rei, sens dubte la m√©s sorprenent √©s la de Podemos. La formaci√≥ morada, que va n√©ixer a rebuf del 15-M i que des de les eleccions del passat 10 de novembre est√† esperant al banc dels acusats per assumir els ministeris corresponents una vegada Esquerra Republicana doni el s√≠ a la investidura de Pedro S√°nchez, sembla haver ent√®s r√†pidament el que s’espera d’ells. Per Pablo Echenique, que va ser l’encarregat de valorar-lo, Felip VI ha rectificat parcialment el seu discurs de 2017, ha demostrat millor olfacte pol√≠tic que el que va tenir llavors i va recollir les idees que comparteixen la majoria d’espanyols.

Deixar√© de banda la tercera de les valoracions ja que √©s probable que sigui aix√≠ perqu√® si des de Vox a Podemos tanquen files amb el discurs, deu ser cert que √©s la posici√≥ majorit√†ria dels espanyols. √íbviament, no √©s l’opini√≥ dels catalans i el bascos, com molt b√© es van encarregar d’assenyalar aquest dimecres portaveus de les formacions independentistes o nacionalistes que s√≥n majorit√†ries en els parlaments respectius.

Per√≤ centrem-nos en la rectificaci√≥ del 2017 i en la millora del seu olfacte pol√≠tic. Per m√©s que he llegit diverses vegades el discurs per trobar que se m’havia escapat, no hi ha cap rectificaci√≥, i aix√≤ que la situaci√≥ √©s molt m√©s greu que llavors, ja que la repressi√≥ a Catalunya ha continuat i els dirigents pol√≠tics independentistes segueixen a la pres√≥ o a l’exili dos anys despr√©s. Fins i tot es desat√©n el Tribunal de Just√≠cia Europeu, que ha estat taxatiu amb la immunitat de Puigdemont, Junqueras i Com√≠n.

Es dona el cas, a m√©s, que Junqueras segueix a la pres√≥ i el catedr√†tic de Dret Constitucional Javier P√©rez Royo no ha dubtat a qualificar aquesta situaci√≥ de “detenci√≥ il¬∑legal”. Desconec tamb√© en quin par√†graf hi ha la millora del seu olfacte pol√≠tic ja que, m√©s enll√† d’explicar que Espanya no est√† a√Įllada, el que fa no √©s altra cosa que posar el focus en l’a√Įllament d’Espanya i la necessitat de corregir el descr√®dit de les seves institucions.

Una altra cosa √©s que en aquesta cursa per provar de tancar com m√©s aviat millor la investidura de S√°nchez s’intenti donar gat per llebre i confondre el personal.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-12-2019 )

152 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: