PER TERCER ANY SEGUIT: AMNISTIA INTERNACIONAL TORNA A RENYAR ESPANYA PER JORDI CUIXART I JORDI SÁNCHEZ

Per tercer any consecutiu, l’informe anual d’Amnistia Internacional sobre la vulneració dels drets humans a tot el món recull el cas del president d’Òmnium. Es tracta de l’informe més important que publica la reconeguda ONG d’abast internacional, i està publicat en 34 idiomes.

En els paràgrafs on denuncia la vulneració dels drets humans a l’Estat espanyol, Amnistia Internacional qualifica el cas de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez com el més greu en relació amb la vulneració del dret a la llibertat d’expressió.

Es confirma de nou que l’Estat espanyol té greus mancances democràtiques. Incompleix de forma reiterada la legislació internacional i s’allunya del respecte als drets i les llibertats.

Per a l’elaboració d’aquest informe, Amnistia Internacional ha tingut en compte la feina de denúncia d’Òmnium Cultural. De fet, els màxims responsables de l’ONG a Espanya van visitar Jordi Cuixart, a final del 2020, a la presó de Lledoners.

És important recordar també que el Grup de Detencions Arbitràries de l’ONU va demanar la llibertat dels presos polítics, una petició que va promoure, entre d’altres, Òmnium Cultural, i que recentment s’ha inclòs en un informe publicat pel govern dels Estats Units sobre drets humans, on s’esmenten els presos polítics catalans.

Amb les campanyes que hem impulsat i participat des d’Òmnium:

✅Hem arribat a 23 milions d’europeus que ara ja coneixen el cas català

✅Hem denunciat la vulneració dels drets per part de l’Estat en fòrums internacionals com el Consell d’Europa

✅Hem treballat per obtenir posicionaments d’organitzacions com Front Line Defenders o Human Rights Watch

NO ENS ATUREM!

Continuem amb la tasca d’explicar al món que Catalunya té dret a exercir el dret a l’autodeterminació, i que reclamem l’amnistia per als presos polítics, exiliats i represaliats.

Informa:OMNIUM.CAT (7-4-2021)

242 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: