PÉREZ DE ,LOS COBOS, EL TERROR DE L’1-0, CESSAT PER DESLLLEIAL

Marlaska destitueix Pérez de los Cobos per informes de la Guàrdia Civil contra el govern espanyol
Una jutgessa de Madrid investiga l’autorització de la manifestació del 8-M basant-se en uns informe de la Guàrdia Civil

El ministre de l’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha destituït el cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid i coordinador de l’operatiu contra l’1-O, el coronel Diego Pérez dels Cobos. Els motius no estan pas relacionats amb el referèndum, sinó amb els informes crítics amb el govern espanyol elaborats per la Guàrdia Civil, els quals han derivat en una investigació judicial. Concretament, una jutgessa de Madrid investiga l’autorització de la manifestació del 8-M i ha citat a declarar el delegat del govern espanyol a Madrid.

El coronel de la Guàrdia Civil va ser nomenat cap del cos policíac a Madrid el març del 2018, poc després del referèndum, un ascens que va tenir el vist-i-plau del govern del PSOE-Podem. Fins ara.

Pérez de los Cobos va ser l’encarregat de coordinar tot el dispositiu policíac dels diferents cossos i forces de seguretat implicats en l’1-O. El coronel va declarar com a testimoni tant a l’Audiència espanyola com al Suprem, en les causes obertes contra el govern i els dirigents de l’ANC i Òmnium per rebel·lió i sedició. En les seves compareixences, va acusar directament els Mossos d’Esquadra de facilitar el referèndum i el seu testimoni va servir de base argumental per a les posteriors sentències contra els dirigents independentistes, especialment Joaquim Forn.

En la declaració al Suprem, Pérez de los Cobos va dir que durant la votació del referèndum ni la Guàrdia Civil ni la policia espanyola no van fer actuacions ‘contra cap votant pacífic’ ni tampoc contra infants, gent gran ni persones amb discapacitat. ‘Només contra les persones que miraven d’impedir l’accés al local’, i va defensar ‘l’ús exquisit de la proporcionalitat’ dels agents de la Guàrdia Civil i la policia espanyola. Va dir que s’havien trobat un escenari de ‘situacions de violència molt greu’ contra els agents i, seguint el relat de la fiscalia, va relatar que als col·legis hi havia ‘muralles humanes’ amb ‘grups perfectament organitzats’.

Informa:VILAWEB.CAT (25-5-2020)

213 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: