PÉREZ DE LOS COBOS HA CARREGAT DE VALENT CONTRA TRAPERO

Diego PĂŠrez de los Cobos s’ha desmarcat avui de cap responsabilitat en el dispositiu de l’1-O i ha carregat de valent contra el major Josep LluĂ­s Trapero.

Tot i que era el coordinador i estava per sobre els comandaments del CNP, GuĂ rdia Civil i Mossos d’Esquadra, avui ha arribat a dir que ell nomĂŠs coordinava, però que no prenia decisions sobre els cossos policials i menys sobre el de Mossos d’Esquadra. De fet ha exposat que els responsables eren els Mossos i que la resta de cossos estaven per donar suport si ho requerien.

“Jo no vaig donar cap ordre a ningĂş. No tenia capacitat per impartir ordres a cap dels tres cossos”, ha dit quan li ha preguntat el fiscal Miguel Ángel Carballo.

Mai vaig tenir cap autoritat ni control cap als Mossos, ni als cossos i forces de seguretat de l’estat

No ha trigat ni mitja hora Diego PĂŠrez de los Cobos a treure’s tota la responsabilitat de sobre i a donar una imatge del major Josep LluĂ­s Trapero despectiva cap a ell. “L’actitud del major Trapero en cap cas va ser d’ajuda per a res”, ha dit. De fet ha concretat que el major va mostrar “desdeny i menyspreu” cap a la seva designaciĂł.

PĂŠrez de los Cobos ha tret tota la artilleria contra el major Josep LluĂ­s Trapero i ho ha fet sentse pietat: “Si haguĂŠs exercit el comandament Ăşnic sobre els dispostius, la primera decisiĂł huria estat apartar el major Trapero, que estava posant bastons a les rodes”. Però Diego PĂŠrez de los Cobos ha assegurat que ell “no tenia facultats de comandament i no tenia cap competència per incidir sobre un pla d’actuaciĂł dels Mossos i que ells i nomĂŠs ells van decidir”.

El tinent coronel ha explicat amb detall les reaccions de Trapero en les reunions. Amb frases com “Jo no permeto que aquest senyor em doni ordres”, De los Cobos ha volgut donar la imatge de rebel del major dels Mossos. El que va ser el coordinador de l’1-O ha explicat totes les reunions amb la Fiscalia i les que es van fer a la DelegaciĂł del Govern on Trapero no va assistir, sinĂł que el va substituir Ferran LĂłpez, com a mostra de manca de col¡laboraciĂł del major.

Segons Diego PĂŠrez de los Cobos, Trapero va fer una “defensa a ultrança de les seves competències i entenien que era una ofensa que a mi se’m poguĂŠs atribuir cap funciĂł d’autoritat sobre els Mossos”.

Puigdemont va dir que ell podia definir els criteris policials, ĂŠs com si el piròman definĂ­s les actuacions del bomber i de com extingir l’incendi

Sobre el dispositiu que preparaven per als Mossos, De los Cobos ha dit que era un “pla molt mĂŠs orientat a cobrir un esdeveniment legal, unes eleccions, que a impedir una activitat il¡legal com un referèndum”, i ha remarcat que ell no va donar cap ordre a ningĂş.

“No ĂŠs un pla dirigit per impedir una activitat il¡legal, ĂŠs un pla per evitar problemes d’ordre pĂşblic”, ha expicat Diego PĂŠrez de los Cobos negant que ell donĂŠs el vistiplau al dispositiu dels binomis.
Informa:ELNACIONAL.CAT (27-1-2020)

161 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: