PERPINYÀ BRINDA UNA EMOCIONANT REBUDA A PUIGDEMONT

“No us podeu imaginar l’emoci√≥ que tenim amb els consellers Com√≠n i Ponsat√≠”, ha assegurat el president a l’exili, Carles Puigdemont, en ser rebut a l’entrada de l’emblem√†tic estadi de l’USAP de Perpiny√† entre crits de president. Des d’aqu√≠, Puigdemont ha oficialitzat la seva arrribada a la Catalunya Nord confessant que se sent “molt feli√ß de ser a terra catalana” en la vig√≠lia de la manifestaci√≥ organitzada pel Consell per a Rep√ļblica aquest dissabte.

Al migdia, havia aterrat a Carcassona i poc abans de les quatre havia penjat una imatge al seu Instagram junt amb la consellera Clara Ponsat√≠ a Salses, a l’anomenada Porta dels Pa√Įsos Catalans. Aix√≤ no obstant, la primera aparici√≥ p√ļblica de Puigdemont ha estat a Perpiny√†, on ja resulta molt evident pels carrers la pres√®ncia de catalans vinguts per assistir dem√† a l’acte.

Aquest vespre, Puigdemont ha seguit el partit entre l’USAP amb el Rouen,ambn triomf local, convidat pel president del Club, Fran√ßois Rivi√®re. En arribar, ha descobert el seu nom entre els que figuren a l’anomenat mur de les llegendes que presideix l’estadi i on s’intercalen els noms de personatges coneguts amb jugadors m√≠tics del club.

Acompanyat en tot moment pels consellers Toni Com√≠n i Clara Ponsat√≠, ha assegurat que es tractava d’un honor immens. “A trav√©s de l’esport es poden aconseguir molts objectius”, ha afegit.

El president ha entrat a la graderia, guarnit amb la bufanda de l’USAP, mentre sonava l’Estaca. No ha estat una excepci√≥. Tots els partits de l’USAP comencen amb la m√ļsica de la can√ß√≥ de Llu√≠s Llach. Al mig del camp la mascota de l’equip, un burro catal√†, rebia als jugadors amb l’equipaci√≥ amb les quatre barres.

Membres de la mesa de negociació

Puigdemont ha seguit el partit des de la llotja, per√≤ finalment no ha fet el servei d’honor, com li havien ofert. A la llotja tamb√© hi ha el conseller Jordi Puigner√≥ -l’√ļnic membre de l’actual govern present-, la diputada Elsa Artadi i l’excap de l’oficina del President, Josep Rius, tots tres membres de la delegaci√≥ catalana que negocia amb el govern espanyol a la mesa de di√†leg.

Molts dels presents s’han volgut fer selfies amb Puigdemont, abans de comen√ßar el partit. Al voltant de la llotja s’han escoltat crits de president durant la mitja part quan al camp es ballava una sarda i s’han acostat a la part frontal de la graderia alguns espectadors amb estelades.

L’acte de dem√† del Consell de la Rep√ļblica comptar√† amb la intervenci√≥ dels tres membres del govern a l’exili, mentre que la resta d’exiliats i presos pol√≠tics intervindran a trav√©s d’un v√≠deo. Els qui no protagonitzaran cap parlament per√≤ acudiran a Perpiny√† s√≥n el president de la Generalitat, Quim Torra, els membres del Govern de JxCat, aix√≠ com tots els diputats al Parlament i al Congr√©s i els senadors d’aquest grup.

Abans de participar en aquest acte, Puigdemont i Torra seran rebuts a l’Ajuntament de Perpiny√† per l’alcalde, Jean Marc Pujol, que els oferir√† una recepci√≥ oficial i signaran al llibre d’honor, i al Consell Departamental dels Pirineus Orientals, on tamb√© la presidenta, Hermeline Malherbe-Laurent, els oferir√† una recepci√≥.
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-2-2020)

209 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: