PERPINYÀ VOL UN CENTRE D’EDUCACIÓ SECUNDÀRIA EN CATALÀ

L’associació d’escoles catalanes la Bressola ha demanat, a través d’un comunicat, que la Generalitat els doni suport a l’hora de trobar un espai per poder oferir l’educació secundària a la Catalunya Nord. Actualment aquestes escoles tenen 1.000 alumnes repartits en 8 centres, i són impulsors des de fa 44 anys del català en aquest territori de domini francès.

“Els locals han esdevingut massa estrets, i la creació d’un segon col·legi és avui una necessitat per no haver de refusar cap alumne; actualment, la demanda dels alumnes i de llur família de poder continuar més enllà del col·legi i fins al batxillerat és forta”, afirmen en el comunicat. De fet, ara ja fa dos anys que l’associació La Bressola treballa amb totes les institucions locals sobre el projecte de creació d’un segon col·legi i del primer liceu immersiu en català, per seguir “desenvolupant l’oferta d’ensenyament en català al llarg de tota l’escolaritat”. La voluntat de La Bressola és de construir un projecte que uneixi la municipalitat de Perpinyà, el departament, la regió, la Generalitat i La Bressola.

Ara, la Bressola explica que “després de mesos d’intercanvis i d’avenços, acabem de rebre el compromís de la municipalitat de Perpinyà de posar a disposició els local de l’antic liceu El Sol de Perpinyà per a ubicar-hi aquest centre de secundària fins al batxillerat que hauria d’iniciar-se a la reentrada 2021”.

“Avui, La Bressola necessita que totes les institucions treballin juntes al volant d’aquest projecte per rehabilitar els locals amb l’objectiu de rebre estudiants. Per tant, fem una crida a totes les institucions, el departament, la regió, la Generalitat i la municipalitat de Perpinyà, per reunir-se al voltant del projecte de creació d’un establiment secundaria en llengua catalana a Perpinyà la Catalana”, afegeixen.
Informa;ELMON.CAT (25-6-2020)

260 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: