PIMEC I EL SINDICAT ESPANYOLISTA CCOO ES DESMARQUEN DE LA VAGA DE L’11-O

La patronal Pimec i el sindicat CCOO de Catalunya no donen suport a la vaga convocada per la Intersindical-CSC i la IAC per a l’11 d’octubre en resposta a la sentència del ProcĂŠs. En una entrevista a TV3, el president de Pimec, Josep GonzĂĄlez, i el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, no han compartit els motius per convocar aquesta vaga i han apostat per altres vies de mobilitzaciĂł quan es faci pĂşblica la sentència del ProcĂŠs. AixĂ­, Pacheco ha afirmat que la vaga “no ĂŠs l’opciĂł” per a Comissions perquè pot portar la “confrontaciĂł” als centres de treball i no segueix l’esperit del mĂ xim consens. GonzĂĄlez ha apuntat que tĂŠ una “motivaciĂł polĂ­tica” i que estĂ  “encoberta amb raons laborals”.

Dos anys desprĂŠs de l’aturada de paĂ­s del 3-O, tant Pacheco com GonzĂĄlez han explicat que llavors es va consensuar una resposta conjunta i que aquesta seria la via de cara a la resposta a la sentència contra els lĂ­ders independentistes. En aquesta resposta no hi veuen la vaga general. El primer perquè creu que la meitat de la ciutadania “no estĂ  en els interessos d’intentar construir una repĂşblica” i per això creu que pot portar confrontaciĂł als centres de treball.

És per això que ha apostat per una resposta en la via de “construir consensos” i que comporti no nomĂŠs una resposta al carrer sinĂł “una lectura polĂ­tica”. “Quan la gent surti al carrer ha de saber per què”, ha declarat. Ha dit que perquè la resposta sigui contundent no pot venir nomĂŠs d’aquells que donen suport a la independència, sinĂł que s’ha de sentir interpel¡lada “la gent que vol votar, la que estĂ  en contra que siguin a la presĂł”, i que en el transfons s’aposti per “una negociaciĂł polĂ­tica per recompondre la negociaciĂł amb l’Estat”. Per aconseguir aquesta resposta consensuada ha afirmat que tots han de fer “renĂşncies dels posicionaments maximalistes” per buscar el punt de trobada. “La resposta ha de ser del conjunt de la ciutadania”, ha resumit.

Motius polĂ­tics

Per la seva banda, GonzĂĄlez veu motius polĂ­tics en la convocatòria de l’11 d’octubre, que “pot posar en perill una cosa tan seriosa com la de debatre temes laborals quan toca amb els agents que toca”. Ha explicat que estan debatent en el si de l’organitzaciĂł quina ĂŠs “la millor actuaciĂł en cada moment” davant d’unes “sentències previsibles que no agraden gens” i desprĂŠs de dos anys de presĂł preventiva que “xoquen”.

“Farem en cada moment el que les circumstĂ ncies aconsellen”, ha declarat, i ha insistit tambĂŠ en la necessitat de “consensuar” aquesta resposta. Pacheco ha respost a GonzĂĄlez que la vaga convocada per la Intersindical-CSC ĂŠs “totalment legĂ­tima”, tot i que ells no hi donen suport.

Tots dos han recordat que el 3 d’octubre del 2017 es va viure una situaciĂł “sense precedents” que, segons Pacheco, va expressar “una indignaciĂł molt majoritĂ ria”. El secretari de CCOO ha asseverat que ells continuen en aquest esperit però s’ha preguntat si tots els partits “han mantingut l’esperit de consens” o han desenvolupat “estratègies de part” que han portat al bloqueig de la polĂ­tica. En aquest sentit, ha dit que s’ha d’aprofitar la fi del procĂŠs judicial per fer un “replantejament de recomposiciĂł polĂ­tica amb noves majories que trenquin els bloquejos” i que sigui capaç d’establir un diĂ leg amb l’Estat.

GonzĂĄlez ha reiterat que una aturada de paĂ­s sostinguda “no seria bona com a resposta”, però ha afirmat que això “no vol dir” que no pugin estar d’acord amb altres respostes i maneres de “manifestar la preocupaciĂł per les sentències”.

Informa:ARA.CAT (3-10-2019)

178 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: