PIMEC I EL SINDICAT ESPANYOLISTA CCOO ES DESMARQUEN DE LA VAGA DE L’11-O

La patronal Pimec i el sindicat CCOO de Catalunya no donen suport a la vaga convocada per la Intersindical-CSC i la IAC per a l’11 d’octubre en resposta a la sent√®ncia del Proc√©s. En una entrevista a TV3, el president de Pimec, Josep Gonz√°lez, i el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, no han compartit els motius per convocar aquesta vaga i han apostat per altres vies de mobilitzaci√≥ quan es faci p√ļblica la sent√®ncia del Proc√©s. Aix√≠, Pacheco ha afirmat que la vaga “no √©s l’opci√≥” per a Comissions perqu√® pot portar la “confrontaci√≥” als centres de treball i no segueix l’esperit del m√†xim consens. Gonz√°lez ha apuntat que t√© una “motivaci√≥ pol√≠tica” i que est√† “encoberta amb raons laborals”.

Dos anys despr√©s de l’aturada de pa√≠s del 3-O, tant Pacheco com Gonz√°lez han explicat que llavors es va consensuar una resposta conjunta i que aquesta seria la via de cara a la resposta a la sent√®ncia contra els l√≠ders independentistes. En aquesta resposta no hi veuen la vaga general. El primer perqu√® creu que la meitat de la ciutadania “no est√† en els interessos d’intentar construir una rep√ļblica” i per aix√≤ creu que pot portar confrontaci√≥ als centres de treball.

√Čs per aix√≤ que ha apostat per una resposta en la via de “construir consensos” i que comporti no nom√©s una resposta al carrer sin√≥ “una lectura pol√≠tica”. “Quan la gent surti al carrer ha de saber per qu√®”, ha declarat. Ha dit que perqu√® la resposta sigui contundent no pot venir nom√©s d’aquells que donen suport a la independ√®ncia, sin√≥ que s’ha de sentir interpel¬∑lada “la gent que vol votar, la que est√† en contra que siguin a la pres√≥”, i que en el transfons s’aposti per “una negociaci√≥ pol√≠tica per recompondre la negociaci√≥ amb l’Estat”. Per aconseguir aquesta resposta consensuada ha afirmat que tots han de fer “ren√ļncies dels posicionaments maximalistes” per buscar el punt de trobada. “La resposta ha de ser del conjunt de la ciutadania”, ha resumit.

Motius polítics

Per la seva banda, Gonz√°lez veu motius pol√≠tics en la convocat√≤ria de l’11 d’octubre, que “pot posar en perill una cosa tan seriosa com la de debatre temes laborals quan toca amb els agents que toca”. Ha explicat que estan debatent en el si de l’organitzaci√≥ quina √©s “la millor actuaci√≥ en cada moment” davant d’unes “sent√®ncies previsibles que no agraden gens” i despr√©s de dos anys de pres√≥ preventiva que “xoquen”.

“Farem en cada moment el que les circumst√†ncies aconsellen”, ha declarat, i ha insistit tamb√© en la necessitat de “consensuar” aquesta resposta. Pacheco ha respost a Gonz√°lez que la vaga convocada per la Intersindical-CSC √©s “totalment leg√≠tima”, tot i que ells no hi donen suport.

Tots dos han recordat que el 3 d’octubre del 2017 es va viure una situaci√≥ “sense precedents” que, segons Pacheco, va expressar “una indignaci√≥ molt majorit√†ria”. El secretari de CCOO ha asseverat que ells continuen en aquest esperit per√≤ s’ha preguntat si tots els partits “han mantingut l’esperit de consens” o han desenvolupat “estrat√®gies de part” que han portat al bloqueig de la pol√≠tica. En aquest sentit, ha dit que s’ha d’aprofitar la fi del proc√©s judicial per fer un “replantejament de recomposici√≥ pol√≠tica amb noves majories que trenquin els bloquejos” i que sigui capa√ß d’establir un di√†leg amb l’Estat.

Gonz√°lez ha reiterat que una aturada de pa√≠s sostinguda “no seria bona com a resposta”, per√≤ ha afirmat que aix√≤ “no vol dir” que no pugin estar d’acord amb altres respostes i maneres de “manifestar la preocupaci√≥ per les sent√®ncies”.

Informa:ARA.CAT (3-10-2019)

237 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: