TSUNAMI DEMOCRÀTIC ANUNCIA LES ACCIONS QUE FARÀ EL DIA DE REFLEXIÓ

Tsunami Democràtic ha anunciat aquest dimarts al vespre nous municipis i hores on durà a terme accions pensades per a la jornada de reflexió del 9-N abans de les eleccions espanyoles. D’aquesta manera, a Barcelona, a més de l’acció ja anunciada a les 16 hores a la plaça Catalunya, Tsunami ha anunciat una presentació sota el títol de “Política criminal” a les 18 hores al Teatre La Rubia.

Més enllà de la capital catalana, l’organització que lidera i coordina la resposta a la sentència del procés ha revelat la ubicació i l’hora de les accions en altres localitats catalanes. És el cas de Girona, on hi ha diverses activitats convocades des de les 16 hores fins a les 20.30 hores a la plaça Gran U d’Octubre.

pic.twitter.com/QggAtbRhv6

— Tsunami Democràtic (@tsunami_dem) November 5, 2019
A Terrassa se celebrarà una sessió de jazz per la llibertat al Cafè de l’Aula de les 10h fins a les 13h i a partir de les 16h es duran a terme tota mena de xerrades, tallers i debats a l’Àgora Ciutadana. A Sabadell hi ha convocades activitats culturals fins a les 20h a la plaça del Doctor Robert després d’arribar des d’altres places de la ciutat.

pic.twitter.com/DKu1K46yGu

— Tsunami Democràtic (@tsunami_dem) November 5, 2019
A Reus hi ha convocades activitats durant més de deu hores seguides, des de les 12h fins a les 22h, a la plaça del Mercadal. A la plaça Major de Vic s’ha convocat als manifestants a les 18h sense concretar l’acció.

pic.twitter.com/Gorii6WOes

— Tsunami Democràtic (@tsunami_dem) November 5, 2019
El Tsunami també ha revelat més detalls de les accions a Molins de Rei, Vandellòs, Barberà del Vallès, Avinyó i Matadepera.

PIRATAS DENUNCIA

Piratas de Catalunya denuncia l’Estat i la CE al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per la “censura” del web i l’aplicació del Tsunami Democràtic. En la demanda, el partit argumenta que les autoritats espanyoles han vulnerat la normativa comunitària i sentències del TJUE en “intentar censurar” l’aplicació i la pàgina web del Tsunami, que insisteixen que “no té cap altre objectiu ni pretensió que la d’informar els ciutadans del lloc exacte on es convocaran manifestacions pacífiques i que els ciutadans informin del normal desenvolupament d’aquestes”. Pel que fa a la Comissió Europea, l’acusen de ser “negligent” davant l’actuació de les autoritats espanyoles.

En la demanda, Pirates de Catalunya assegura que els canals del Tsunami Democràtic serveixen per convocar manifestacions “absolutament pacífiques” i acusa les autoritats espanyoles de “demonitzar” el Tsunami.

“És absolutament necessari per a la salut democràtica de la Unió no només admetre de forma extraordinària el present procediment de denúncia i establir mesures urgents en el menor temps possible per aturar el mal que està produint a la imatge i als interessos de la Unió”, apunta la demanda de Pirates de Catalunya contra l’estat i la Comissió pel bloqueig dels canals del Tsunami
.
OFENSIVA JUDICIAL DE PUIGNERÓ

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat una ‘ofensiva judicial i política’ contra el decret llei de seguretat digital publicat aquest dimarts al BOE. En una conferència de premsa, Puigneró ha assegurat que hi ha escletxes suficients per tombar una mesura que veu com ‘el procés més gran de recentralització’ després de la LOAPA.

El govern està esperant els informes dels serveis jurídics de la Generalitat i del Consell de Garanties Estatutàries però avisa que hi ha la possibilitat de plantejar un recurs al Tribunal Constitucional espanyol. Pel conseller, la Moncloa ha travessat una ‘línia vermella’ aprovant el decret llei, que ha comparat amb la ‘Llei Corcuera’, que permetia a les forces de seguretat entrar en una propietat privada sense ordre judicial. ‘Ara ens trobem amb la “llei Sánchez”, la llei de la puntada de peu al servidor sense una ordre judicial agafant-se a àmbits tan ambigus com l’ordre públic’, ha dit.

Informa:LAREPUBLICA.CAT I VILAWEB.CAT (5-1-2019)

306 Lectures | ‣ |