PLAÇA DE ST.JAUME :L’ANC PASSA LA PILOTA DE LA RESPOSTA A LES INSTITUCIONS

Milers de persones s’han concentrat aquest dilluns a la plaça Sant Jaume de Barcelona responent a la convocatòria que havia fet l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) pel dia de la sentència a les places de tots els ajuntaments del país. Els manifestants han omplert la plaça i els carrers adjacents des d’una hora abans cridant consignes com “llibertat presos polítics”, “boti, boti, boti, espanyol qui no boti”, “ho tornarem a fer”, “fora les forces d’ocupació” i “fora, fora, fora la bandera espanyola”.

L’acte ha consistit en la lectura d’un manifest a càrrec de l’actor Jaume Comas. El text sosté que la sentència és una “venjança” pel referèndum de l’1-O i denuncia la degeneració dels drets humans amb la resposta que l’Estat ha donat a aquella mobilització en què van participar més de dos milions de persones.

Malgrat els entrebancs, el manifest defensa que “ni les amenaces ni la violència faran desaparèixer l’anhel de llibertat” dels partidaris de la independència. Ara bé, el manifest reclama també que “cal una resposta política i institucional” a la resolució del Tribunal Suprem.

Finalment, el manifest de l’ANC fa una crida a la “serenor” davant de qui, segons afirma, “ens volen violents”. En aquest cas, afegeix el text, cal “no caure en provocacions” per seguir avançant “fins a la plena llibertat”.
Informa:ELMON.CAT (14-10-2019)

300 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: