PLANTOFADA DE KOINÉS AL PLANTA BAIXA DE TV3 PER DEGRADAR EL CATALÀ

Aquest matí, el programa capitanejat per Ricard Ustrell a la televisió pública catalana, el Planta Baixa, convida al plató de TV3 una experta per a parlar del cervell i del seu funcionament en una secció de divulgació científica.

L’encarregada de l’explicació ha estat Mara Dierssen, original de Cantàbria, que ha parlat dels “superpoders del cervell” i ho ha fet íntegrament en castellà tot i viure a Catalunya des del 1990.

El Grup Koiné, que estudia la diagnosi sociolingüística i a proposar solucions per a la normalització lingüística a la Catalunya independent, ha vist en aquesta secció al Planta Baixa “un exemple de la castellanització de TV3”.

En una piulada n’ha exposat els motius: “havent-hi piles d’especialistes que ho farien en català (fins i tot no nascuts a CAT, com l’Ignacio Morgado), conviden algú que viu aquí des de fa molts anys però no li rota de parlar català, a explicar en castellà com funciona el cervell”.

I encara afegeixen: “tenint en consideració el paper d’exemplaritat que té la televisió nacional de Catalunya (o això és en el paper), el missatge que està enviant TV3 amb aquestes tries és que el català no té capacitat per a ser llengua vehicular de la comunicació científica”.

Tenint en consideració el paper d’exemplaritat que té la televisió nacional de Catalunya (o això és en el paper), el missatge que està enviant @tv3cat amb aquestes tries és que el català no té capacitat per a ser llengua vehicular de la comunicació científica.

— Grup Koiné (@GrupKoine) September 16, 2020
Informa:LAREPUBLICA.CAT (16-9-2020)

381 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: