PLATAFORMA PER LA LLENGUA HA ACONSEGUIT 37.258 EUROS PER SALVAR LA BIBLIOTECA CATALANA DE L’ALGUER

Plataforma per la Llengua ha aconseguit 37.258 euros per salvar la Biblioteca Catalana de l’Alguer. Aquesta és la xifra de diners que l’entitat ha recaptat a través de la campanya de donacions que va tancar aquest diumenge, i permetrà no només de renovar les instal·lacions de la biblioteca i millorar-ne el servei, sinó també de promoure activitats escolars a la biblioteca i dinamitzar activitats de cultura popular en català.

La campanya “Salvem la Biblioteca Catalana de l’Alguer” assoleix el seu objectiu de finançament
Supera l’objectiu inicial

El finançament assolit multiplica per dos l’objectiu inicial de l’entitat, que es va assolir en només quaranta-vuit hores, i supera en un 24,2% l’ampliació que es va fer de l’objectiu a 30.000 euros. La campanya de l’entitat ha aconseguit el suport de més de 920 donants de tots els territoris de parla catalana i també d’altres de l’estat francès, l’estat espanyol, Itàlia, Alemanya, el Regne Unit, Portugal, els Estats Units, Irlanda i Bèlgica. Els noms de tots els donants que ho han volgut, així com el nom de la seva localitat, s’incorporaran en una placa a la biblioteca i, entre totes les plaques, es configurarà un mural simbòlic que il·lustrarà el treball en xarxa per defensar el català arreu del domini lingüístic.

“Salvem la Biblioteca Catalana de l’Alguer!” s’ha convertit en una de les campanyes més exitoses de l’entitat. Fundada el 1988 per l’Obra Cultural de l’Alguer, la Biblioteca Catalana és l’única biblioteca del territori dedicada a obres en català. D’ençà del 2014, però, ha hagut d’anar reduint l’activitat perquè va deixar de rebre subvencions i les instal·lacions han quedat obsoletes. Actualment, de fet, la biblioteca només ofereix servei de préstec, sobretot a estudiants i investigadors, i també pot rebre visites, però no està oberta de manera habitual al públic general.

La pandèmia del coronavirus ha agreujat encara més la situació, però, malgrat tot, encara s’hi han pogut organitzar algunes activitats puntuals en dies assenyalats, com el Dia Internacional de la Llengua Materna, el Dia Mundial de la Poesia o el Dia del Llibre i de la Rosa.

Informa:RACOCATALA (16-6-2022)

41 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: