PLUJA DE CRÍTIQUES AL BARÇA PER IGNORAR EL CATALÀ

El Barça ha estat objecte de les crítiques a les xarxes socials en les darreres hores. El club blaugrana publica de tant en tant una entrevista a algun dels seus jugadors que rep el nom de ’90 seconds challenge’. Aquests vídeos consisteixen en una bateria de preguntes sobre temes diversos que fa una periodista a algun dels futbolistes del primer equip. El jugador ha de contestar el màxim de qüestions possibles en un minut i mig.

L’últim futbolista en participar en aquesta entrevista ha estat Ferran Torres. Aquest jugador és valencià i, per tant, entén i parla el català perfectament. A més, la periodista que va realitzar les preguntes al davanter és Georgina Leger, que també és catalana. No obstant això, el Barça va decidir gravar aquesta entrevista en castellà. Aquest fet no ha agradat gens als seguidors blaugranes, que no han entès per què un club que té com a idioma oficial el català no ha utilitzat la llengua catalana en una entrevista entre dues persones catalanoparlants.

Ferran Torres ja ha fet algunes entrevistes en català amb diversos mitjans de comunicació. Fins i tot, algunes d’elles van tindre lloc mentre representava a la selecció espanyola a l’Eurocopa del passat estiu. Per tant, sembla evident que el nou davanter blaugrana no té cap mena de problema per expressar-se en català.

La utilització del castellà en l’entrevista a Ferran Torres és encara més sorprenent si tenim en compte les declaracions del president del Barça, Joan Laporta, en la presentació del davanter. El màxim mandatari blaugrana va congratular-se que el nou fitxatge culer fos catalanoparlant: “És un orgull que sigui valencià, perquè catalans i valencians som cosins germans. És molt agradable poder parlar amb ell en català de forma pública i en la intimitat”. A més, el mateix president va dir quan va ser escollit per segona vegada per dirigir el Barça que “el país ha de ser un dels pilars del club”.
Informa:ELMON.CAT (16-1-2022)

78 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: