PODEMOS DEMANA VINT ANYS DE PRES√ď A JORDI PUJOL

Unidas Podemos, que exerceix d’acusaci√≥ popular en la causa contra la fam√≠lia Pujol Ferrusola, sol¬∑licita a l’expresident de Catalunya Jordi Pujol una pena de fins a 20 anys de pres√≥ pels delictes de blanqueig de capitals, falsedat documental i organitzaci√≥ criminal. Aquesta pena es podria veure redu√Įda a 16 anys en el cas que es consideri la figura d’associaci√≥ il¬∑l√≠cita en lloc de la d’organitzaci√≥.

De la mateixa manera, en el seu escrit d’acusaci√≥, segons informa Europa Press, demana a la dona de Pujol, Marta Ferrusola, penes que anirien dels 13 als 17 anys de pres√≥ per associaci√≥ il¬∑l√≠cita i blanqueig de capitals. Segons la formaci√≥ lila, el paper de Ferrusola, igual que el de Pujol en aquesta associaci√≥ il¬∑l√≠cita, era el de direcci√≥. La petici√≥ de penes ascendeix en el cas del primog√®nit, Jordi Pujol Ferrusola, per a qui aquesta part demana 50 anys i sis mesos de pres√≥ per associaci√≥ il¬∑l√≠cita, blanqueig, falsedat documental i delictes contra la Hisenda P√ļblica en relaci√≥ a l’IRPF dels anys que van del 2007 al 2012. De la mateixa manera que passa amb els seus pares i germans, aquestes penes es poden veure incrementades en el cas que es decideixi que √©s m√©s destacat el delicte d’organitzaci√≥ criminal que el d’associaci√≥ il¬∑l√≠cita, de manera que arribaria als 54 anys i sis mesos .

Podemos titlla a tota la fam√≠lia d’haver-se aprofitat de “la seva posici√≥ privilegiada d’ascend√®ncia en la vida pol√≠tica, social i econ√≤mica catalana durant decennis per acumular un patrimoni desmesurat, directament relacionat amb percepcions econ√≤miques derivades d’activitats corruptes”.

A mitjans de juliol, el jutge instructor d’aquesta causa a l’Audi√®ncia Nacional, Jos√© de la Mata, va proposar enviar a judici l’expresident, a la seva dona els seus set fills per formar presumptament una organitzaci√≥ criminal. En l’acte de transformaci√≥ de la causa en procediment abreujat i que posava fi a la investigaci√≥ de la pe√ßa principal d’aquest cas, el titular de Jutjat Central d’Instrucci√≥ n√ļmero 5 considerava que els fets serien constitutius de delictes d’organitzaci√≥ criminal o associaci√≥ il¬∑l√≠cita, blanqueig de capitals, contra la Hisenda P√ļblica i falsedat documental.

Informa:ELNACIONAL.CAT (9-9-2020)

180 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: