PODEMOS DEMANA VINT ANYS DE PRES脫 A JORDI PUJOL

Unidas Podemos, que exerceix d’acusaci贸 popular en la causa contra la fam铆lia Pujol Ferrusola, sol路licita a l’expresident de Catalunya Jordi Pujol una pena de fins a 20 anys de pres贸 pels delictes de blanqueig de capitals, falsedat documental i organitzaci贸 criminal. Aquesta pena es podria veure redu茂da a 16 anys en el cas que es consideri la figura d’associaci贸 il路l铆cita en lloc de la d’organitzaci贸.

De la mateixa manera, en el seu escrit d’acusaci贸, segons informa Europa Press, demana a la dona de Pujol, Marta Ferrusola, penes que anirien dels 13 als 17 anys de pres贸 per associaci贸 il路l铆cita i blanqueig de capitals. Segons la formaci贸 lila, el paper de Ferrusola, igual que el de Pujol en aquesta associaci贸 il路l铆cita, era el de direcci贸. La petici贸 de penes ascendeix en el cas del primog猫nit, Jordi Pujol Ferrusola, per a qui aquesta part demana 50 anys i sis mesos de pres贸 per associaci贸 il路l铆cita, blanqueig, falsedat documental i delictes contra la Hisenda P煤blica en relaci贸 a l’IRPF dels anys que van del 2007 al 2012. De la mateixa manera que passa amb els seus pares i germans, aquestes penes es poden veure incrementades en el cas que es decideixi que 茅s m茅s destacat el delicte d’organitzaci贸 criminal que el d’associaci贸 il路l铆cita, de manera que arribaria als 54 anys i sis mesos .

Podemos titlla a tota la fam铆lia d’haver-se aprofitat de “la seva posici贸 privilegiada d’ascend猫ncia en la vida pol铆tica, social i econ貌mica catalana durant decennis per acumular un patrimoni desmesurat, directament relacionat amb percepcions econ貌miques derivades d’activitats corruptes”.

A mitjans de juliol, el jutge instructor d’aquesta causa a l’Audi猫ncia Nacional, Jos茅 de la Mata, va proposar enviar a judici l’expresident, a la seva dona els seus set fills per formar presumptament una organitzaci贸 criminal. En l’acte de transformaci贸 de la causa en procediment abreujat i que posava fi a la investigaci贸 de la pe莽a principal d’aquest cas, el titular de Jutjat Central d’Instrucci贸 n煤mero 5 considerava que els fets serien constitutius de delictes d’organitzaci贸 criminal o associaci贸 il路l铆cita, blanqueig de capitals, contra la Hisenda P煤blica i falsedat documental.

Informa:ELNACIONAL.CAT (9-9-2020)

298 Lectures | 鈥 |
Que tothom ho s脿piga: