PODEMOS TANCA FILES AMB EL PSOE EN DEFENSA DE FELIPE VI

El discurs nadalenc de Felipe VI no ha agradat gens a les institucions catalanes i als partits independentistes. El rei espanyol va mencionar enguany el Principat, però ho va fer per dir que és ‘una preocupació seriosa’ a l’estat espanyol, juntament amb altres qüestions com la revolució tecnològica o la desocupació. D’altra banda, va defensar la constitució espanyola com a font de cohesió territorial i com a eina per a dialogar deixant de banda les diferències polítiques i ideològiques.

El president de la Generalitat, Quim Torra, li ha respost, durant l’ofrena anual a la tomba del president Francesc Macià, que l’estat espanyol ‘és una seriosa preocupació a Europa’. En aquest sentit, Torra li ha recordat al rei espanyol que és l’estat qui vulnera drets humans i incompleix les resolucions de tribunals internacionals com el TJUE. El president del parlament, Roger Torrent, s’ha pronunciat en un sentit similar.

Però en mig de la pluja de crítiques, Podem ha sortit al rescat de Felipe VI. El secretari d’acció de govern de la formació, Pablo Echenique, ha assegurat que el rei espanyol va moderar el to del seu discurs i va demostrar un ‘millor olfacte polític’ que en el missatge del 3 d’octubre de 2017. Echenique, que ha sonat en diverses travesses com a possible ministre si tira endavant la investidura de Pedro Sánchez, també ha lloat que el rei espanyol fes ‘un intent d’acostar-se a la majoria dels espanyols’.

Podem, doncs, ha tancat files amb el PSOE, que també ha fet una valoració ‘molt positiva’ de les paraules de Felipe VI. La presidenta del partit, Cristina Narbona, ha considerat que el discurs ha identificat tots els reptes i fortaleses que té la societat espanyola. Com Echenique, Narbona ha obviat la menció del Principat com ‘una preocupació seriosa’.
Informa:VILAWEB.CAT (25-12-2019)

213 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: