POLÈMICA AMB EL CATALÀ DE LA PROMOCIÓ DE PREGUNTES FREQÜENTS

Setmana d’estrenes a les ràdios i televisions. Laura Rosel ha debutat aquest dilluns 31 d’agost al capdavant d’El matí de Catalunya Ràdio mentre a l’altra banda de la Diagonal, Jordi Basté encetava nova temporada comptant amb un nou col·laborador a qui precisament Rosel va substituir a la tele, Ricard Ustrell. El Preguntes freqüents, però, també és notícia les darreres hores pel seu anunci a les xarxes abans de començar una nova temporada aquest proper dissabte, novament amb Cristina Puig als timons.

💥 Avui a @tv3cat us hi espera Tom Cruise. Però d’aquí a una setmana arrenquem nova temporada de #FAQSTV3 i amb la que està caient, això sí que serà una missió impossible! 💪🏻

Dissabte, amb @Cris_Puig 👉🏻 https://t.co/I4Cz4Wa99w pic.twitter.com/ZIBvPjG6H5

— Preguntes freqüents (@FAQSTV3) August 29, 2020
Fixin-se en la promo que es va fer des del mateix programa emplaçant els espectadors a sintonitzar TV3 aquest dissabte. La van llençar fa dos dies, quan a la mateixa hora del FAQS, i en el darrer dissabte d’agost, la Televisió Pública va emetre la pel·lícula de Tom Cruise, Missió impossible 3, amb la qual fan un joc de paraules els del programa. Però les paraules que han irritat bona part dels espectadors són unes altres. Concretament, la frase: “amb la que està caient”. Molts s’han posat les mans al cap pel que consideren un castellanisme impropi que feia mal als ulls. Si a Twitter, l’ús de la llengua catalana als mitjans, especialment als públics, sempre es mira amb lupa, aquesta vegada la indignació ha anat pel mateix camí:

el que “està caient” és la qualitat del català escrit i parlat a @tv3cat , us n’hauríeu d’avergonyir però en feu bandera escarnint qui ho denuncia.

— Ramon Reig-Bolaño (@ramonreig) August 30, 2020
Missió impossible per al meu estòmac és digerir FAQS: amb el “cataÑol que us està caient” i amb alguns “periodistes” que convideu i que només aporten disertacions de tasca casposa.

— Nekane (@Nekane_loup) August 30, 2020
Amb l’ajuda de @optimotcat
De res pic.twitter.com/wW6T1MYlND

— David (@Serendipia027) August 30, 2020
“Amb la que està caient”??? Seria, tal com va tot!!!

— Montse Masdeu 🎗 (@MontseMasdeu) August 30, 2020
“La que està caient”? Què és això?

— Tortuga Haddock (@TotiHaddock) August 29, 2020
Catanyol, la “noba yiengua” de teletrés

— Ma.Dolors Gea Valor (@ValorGea) August 29, 2020
He pensat ràpidament el mateix. M’han fet mal els ulls i l’ànima.

— MariantòniaCasajuana 🎗 (@MarianCasaj) August 30, 2020
Què és això d’estar caient?

— adolf montoliu (@adolfmontoliu) August 30, 2020
Caigui el que caigui, caldrà estar atents a l’estrena de la nova temporada del FAQS, aquest dissabte a TV3.
Informa:ELNACIONAL.CAT (31-8-2020)

256 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: