POLICIES DE JUSAPOL PERSEGUEIXEN LAURA BORRÀS PER MADRID

La diputada de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha denunciat aquest migdia l’assetjament a què ha estat sotmesa per agents policials que participaven en la manifestació convocada per Jusapol davant del Congrés dels Diputats. Borràs i la cap de premsa de la formació han estat perseguides per manifestants pel carrer quan intentaven agafar un taxi.

“Increïble: ens han perseguit a la nostra cap de premsa i a mi des del carrer Cedaceros fins al 40 de la Carrera de San Jerónimo amb màscares i estanqueras”, ha denunciat la diputada a través de Twitter, que també ha criticat l’actitud dels membres del servei de seguretat del Congrés. “Hem demanat protecció a la seguretat del Congrés per poder pujar a un taxi i la resposta és entranyable: ‘para qué, si son policías'”, ha relatat.

Laura Borràs 🎗
✔
@LauraBorras
Increïble: ens han perseguit a la nostra cap de premsa i a mi des de Cedaceros fins al 40 de C. San Jerónimo amb màscares i ‘estanqueras’. Hem demanat protecció a la seguretat del @Congreso_Es per poder pujar al taxi i la resposta és entranyable: ‘para qué, si son policías’ 🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️.

La situació davant del Congrés era força tensa, atès que els manifestants han trencat el perímetre de seguretat i s’han hagut de tancar les portes d’accés a la seu parlamentària. Davant la negativa dels dos agents del Cos Nacional de la Policia a donar protecció a la diputada i la cap de premsa, “amb les portes tancades pel perill dels manifestants que campaven lliurament per tot arreu”, tècnics de JxCat i del BNG les han acompanyat finalment a agafar un taxi fora de la zona que estava acordonada a través del túnel que uneix els dos edificis del Congrés.

Laura Borràs 🎗
✔
@LauraBorras
Replying to @LauraBorras
Davant de la negativa del @Congreso_Es a oferir-nos protecció, amb les portes tancades pel perill dels manifestants que campaven lliurement per tot arreu, tècnics de @JuntsXCat i @bngcongreso m’han acompanyat a pujar al taxi que s’esperava fora de la zona acordonada via túnel!

Laura Borràs 🎗
✔
@LauraBorras
Replying to @LauraBorras
Els dos PN que eren a la porta s’han negat a acompanyar-nos, malgrat que el perill era ben evident. Els uixers del @Congreso_Es ,en canvi, han sortit fora de l’edifici amb nosaltres i veient la situació ens han demanat que creuéssim mitjançant el túnel que uneix els dos edificis.

En el camí de la porta del Congrés al taxi, la diputada ha estat escridassada pels manifestants. “Els insults han estat brutals: hija de puta, putos catalanes”, explica Borràs, que ha descrit la sorpresa dels tècnics que l’acompanyaven així com del taxista davant la passivitat del personal de seguretat del Congrés.

Laura Borràs 🎗
✔
@LauraBorras
Replying to @LauraBorras
Un cop travessat el carrer, de la porta del @Congreso_Es a la del taxi eren 5 metres escassos però l’escridassada i els insults han estat brutals: ‘hija de puta’, ‘putos catalanes’….Els tècnics,garratibats, i el taxista també davant la passivitat dels PN que no es manifestaven.

La diputada, un cop al taxi, s’ha posat en contacte amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per denunciar la inacció dels agents policials. Borràs reclama a Batet que “esbrini com es nega protecció a diputats quan manifestants emmascarats i amb bengales ens amenacen com ens han fet”.

Laura Borràs 🎗
✔
@LauraBorras
Finalment, ja des del taxi, camí de l’aeroport, he posat els fets en coneixement de la Presidenta del @Congreso_Es @meritxell_batet per fer la denúncia i que esbrini com es nega protecció a diputats quan manifestants policies emmascarats i amb bengales amenacen com ens han fet.

Laura Borràs, poc després de l’incident, ha denunciat que aquests fets demostren que “la seguretat no és per a tothom” i ha afegit que si els manifestants en lloc de policies haguessin estat catalans, “ja estarien davant l’Audiència Nacional”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-3-2020)

363 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: