PONSATI ENTRA A L’EUROPARLAMENT: CONTRA L’ABSÈNCIA DE JUNQUERAS

L’eurodiputada de Lliures per Europa Clara Ponsatí ha assistit avui al seu primer ple al Parlament Europeu d’Estrasburg. Abans d’entrar al recinte juntament amb Carles Puigdemont i Toni Comín ha dit que treballarà ‘intensament en defensa de la independència’ des del seu escó a l’Eurocambra. També ha dit que és una ‘gran alegria’ sumar-se a Puigdemont i Comín com a membre del Parlament Europeu. ‘Ens posarem a treballar intensament en defensa de la independència, l’amnistia, l’autodeterminació i la llibertat’, ha reivindicat. L’eurodiputada ha denunciat l’absència d’Oriol Junqueras al plenari. ‘Exigim que succeeixi de forma immediata. És un escàndol que la justícia espanyola no compleixi les ordres de la justícia europea’, ha dit. En aquests moments, l’eurodiputada es troba en el ple de l’Eurocambra amb Puigdemont i Comín.

Pep Riera Font 🎗 #JxCat
@PepRieraFont
La imatge del dia: el president Puigdemont ⁦@KRLS⁩, la consellera ⁦@ClaraPonsati⁩ i el conseller ⁦@toni_comin⁩ junts al ⁦@Europarl_CAT⁩ #NoSurrender #PersistimiGuanyarem

El president del Tribunal Suprem espanyol, Carlos Lesmes, ha remès avui al president del Parlament Europeu, David Sassoli, la sol·licitud d’un suplicatori que suspengui la immunitat de Ponsatí a instàncies del jutge Pablo Llarena, que el proppassat dia 4 va demanar al Regne Unit que continués amb els tràmits del procés d’extradició de la consellera a l’exili.

A més de Ponsatí, Puigdemont també ha parlat a les portes del Parlament Europeu i ha dit que la figura d’un mediador en les converses entre els governs català i espanyol és ‘fonamental’. ‘Seria el més útil si es vol arribar a acords de veritat i complir-los’, ha subratllat. Després que el vice-president segon del govern espanyol i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias hagi dit que no hi haurà un mediador en les converses entre governs, el president ha remarcat que l’experiència dels fets de l’octubre del 2017 els aconsella no ‘refiar-se’ del govern espanyo i que, per tant, la figura del mediador seria útil. ‘Forma part de qualsevol negociació del nivell que els catalans volem amb el govern espanyol’, ha insistit Puigdemont, que ha afegit que per a ells no serà un problema quin tipus de figura pugui ocupar la posició de mediador.

Puigdemont formarà part de la comissió de Comerç Internacional de l’Eurocambra, mentre que Comín estarà a la de Desenvolupament i Ponsatí a la d’Indústria, Investigació i Energia. Després que tots tres hagin estat reconeguts com a membres de la cambra, els eurodiputats de JxCat ja formen part de les comissions del Parlament Europeu, de les quals seran titulars en una cadascun. A més, Puigdemont serà substituït a la comissió de Transport i Turisme, Comín a la de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària i Ponsatí a la d’Economia.
informa:VILAWEB.CAT (10-2-2020)

170 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: