“POST FESTUM,PESTUM” :JxCAT I SOBRETOT ERC ENS CONDUIRAN CAP A UN NEOAUTONOMISME

Pots escoltar l’audio aqu√≠

“Ja ho deien els romans,”post festum,pestum”””
Arriba la Diada i els √†nims tornen a enlairar-se. Sembla que la gent ha copsat el moment i el poble catal√† un cop m√©s sortir√† al carrer, a la gran manifestaci√≥ de la pla√ßa d’Espanya. Abans,per√≤, hi haur√† hagut una gran exposici√≥ de l’ANC sobre el consum estrat√®gic i una manifestaci√≥ al Parlament contra la pol√≠tica dels pol√≠tics, si m’admeteu el joc de paraules. No cal ni dir la import√†ncia de tot el que afecta al consum estrat√®gic.Com a consumidors podem decidir moltes coses:premiar les empreses que s√≥n fidels al pa√≠s i rebutjar els productes d’aquelles que han tocat el dos o b√© que no tenen la sensibilitat que haurien de tenir.Tamb√© cal destacar la manifestaci√≥ davant el Parlament al migdia que no ser√† una alternativa a la de la tarda. Hi ha espai i moment per a tothom.Fins aqu√≠ tot sobre rodes.
Pel que fa a la manifestaci√≥ de la tarda, em temo que el crit m√©s fort i sovintejat ser√† el d'”unitat”,”unitat” dirigit als pol√≠tics.Ser√† una p√®rdua lamentable de temps.No en faran ni cas, perqu√® si en aquests √ļltims dies hi ha hagut una treva entre JxCAT i ERC tan bon punt s’acabi la festa tornaran les batusses.Com deien els romans,”post festum,pestum”.Em sembla que no fa falta cap traducci√≥.
El gurigall de i entre els nostres partits √©s acollonant. El dels postconvergents √©s una sopa de lletres amb els noms de les diverses fraccions i no s’aclareixen. De moment,l’ombra de Puigdemont n’impideix un possible trencament.Veurem qu√® es decideix al setembre i quin paper hi jugar√† Puigdemont que t√© molt clar que el di√†leg amb Espanya √©s impossible.
ERC, a difer√®ncia d’altres temps, t√© un l√≠der clar com √©s Junqueras que des de la pres√≥ dirigeix totes les operacions i de tant en tant ens obsequia amb les seves cartes pastorals.Entenc que ERC no ha volgut cap mena d’alian√ßa amb JxCAT perqu√® √©s una olla de grills.Fins aqu√≠ tot √©s molt comprensible.Per√≤ el que ja no √©s de rebut √©s aquesta √†nsia de dominar l’independentisme al preu que sigui.D’una banda no vol eleccions a Espanya per por de perdre el gran nombre de diputats que hi t√© ara i de l’altra vol eleccions a Catalunya per ser la primera for√ßa de l’independentisme.Ara b√©, guanyaria ERC de forma clara?, conservaria l’independentisme la majoria absoluta? I en el fons hem de preguntar-nos: qu√® faria de diferent amb ara quan no ha pogut aprovar ni els pressupostos? A Madrid bandeja els Comuns i aqu√≠ els festegen? Ja es veu que √©s una t√†ctica electoralista que no presagia res de bo per
al país.
Comprenc que la situaci√≥ √©s complicada.Cal aprovar els pressupostos d’Espanya i tamb√© els d’aqu√≠ per evitar la par√†lisi institucional.Tot molt correcte.Comprenc que no es vulgui dur m√©s gent a l’escorxador espanyol. Per√≤, si us plau,prou d’enganyar la gent amb l’ampliaci√≥ de la majoria indepe o el di√†leg multilateral. Espanya mai dels mais no negociar√† encara que els indepes f√≥ssim el cent per cent de la poblaci√≥.Per tant,Espanya nom√©s capitular√† si som capa√ßos de plantar-hi cara.Nom√©s si som un problema com a Hong-Kong podrem treure’n alguna cosa.
L’independentisme de sal√≥, l’independentisme parlamentari est√† destinat al frac√†s.JxCAt i especialment ERC no poden ni saben fer res m√©s que conduir el pa√≠s cap a un neoautonomisme.Com diu Graupera,no cal passar d’un pujolisme a un junquerisme.
Nom√©s la for√ßa del poble ocupant de forma pr√†ctica i cont√≠nua els principals centres de poder del pa√≠s com les infraestructures tindrem alguna possibilitat de ser independents. Puigdemont podria jugar-hi un paper de director des de l’exili i com a president de la Rep√ļblica. Per aix√≤ ha de trencar els vincles amb JxCAt per ser aut√®nticament el president del pa√≠s.Res no √©s f√†cil,certament.Per√≤ aquests pol√≠tics d’ara han demostrat a bastament que la majoria no tenen talla i que nom√©s s√≥n uns cadiraires, pendents del sou.
Nom√©s el poble por salvar la independ√®ncia o sobretot el poble.I no √©s demag√≤gia,tot i que es dif√≠cil d’articular-ho. Per√≤ aquest √©s el full de ruta i no el neoautonomisme su√Įcida.
En fi, que tinguem una bona Diada i que posem-nos taps si cal a les orelles per escoltar els crits sobre la unitat que no serviran de res.I passi el que passi ja sabem que la premsa espanyola dir√† que ha estat un frac√°s. Ja hi estem avesats.El m√©s important √©s que no s’acabi la nostra flama.
El dia 12 n’haurem de tornar a parlar.Caretes fora.

745 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: