PRESÓ PELS VUIT ANARQUISTES ACUSATS DELS GREUS ALDARULLS DE BARCELONA DEL PASSAT CAP DE SETMANA

Presó provisional i sense fiança pels vuit anarquistes detinguts pels aldarulls d’aquest dissabte a Barcelona. Després de ser arrestats i de passar tres nits a la comissaria de Les Corts, aquest dimarts han passat a disposició del jutge de guàrdia, que, ja de matinada, n’ha ordenat l’ingrés a presó a l’espera del judici.

Després d’hores de declaracions, on els detinguts només han contestat les preguntes de les seves defenses, el jutge ha dictat una interlocutòria que envia a presó a les vuit persones que els Mossos consideren els organitzadores i executores dels greus aldarulls d’aquest passat cap de setmana a Barcelona.

Tot i que encara no s’ha fet pública tota la instrucció del cas, fonts judicials han informat que la causa contra els arrestats, que aquesta nit ja han ingressat en diverses presons catalanes, està oberta per homicidi en grau de temptativa, atemptat contra agents de l’autoritat, desordres públics, danys, manifestació il·lícita i pertinença a grup criminal.

Una desena de persones vinculades al moviment anarquista s’han concentrat durant tot el dia a les portes de la Ciutat de la Justícia per reclamar la posada en llibertat dels seus companys. Amb música -que han fet cessar els Mossos d’Esquadra- i una pancarta han mostrat el seu suport als vuit arrestats. Un equip de l’ARRO dels Mossos els ha identificat a primera hora del matí.
Investigació contra rellotge per aclarir els aldarulls

D’ençà que van ser detinguts, dissabte al vespre, els agents de la Comissaria General d’Informació (CGINF) dels Mossos d’Esquadra han treballat contra rellotge per poder acreditar davant del jutge els greus fets que els hi imputen als cinc homes i tres dones: pertinença a grup criminal, delicte de temptativa d’homicidi i els delictes de desordres públics i danys.

Les imatges -com la que va publicar ElNacional.cat de l’atac contra la furgoneta de l’UREP de la Guàrdia Urbana- i els testimonis policials a la zona semblen demostrar que els detinguts són els responsables i instigadors dels greus aldarulls d’aquest cap de setmana a Barcelona. Entre els detinguts hi ha la noia italiana que els Mossos creuen que va ser l’autora material de l’incendi de la furgoneta. Els altres també hi van participar, segons els Mossos.

Els Mossos creuen que els detinguts, que emmarquen en un corrent anarquista violent, van actuar en grup i amb molta violència provocant danys a entitats bancàries, a botigues i a mobiliari urbà i, junts, van actuar de manera coordinada en la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La policia assegura que la majoria dels detinguts van actuar de manera coordinada: van donar cops a la furgoneta, van tirar el líquid inflamable i, fins i tot, van organitzar-se per evitar que les furgonetes de la BRIMO dels Mossos poguessin progressar per la Rambla amb barricades i incendis.

Analitzant els comportaments que tenien els grups d’esvalotadors en els darrers incidents registrats a Barcelona, els agents de la Comissaria General d’Informació dels Mossos van veure que part dels detinguts actuaven sempre en grup, alguns realitzaven l’acció vandàlica i la resta protegien l’acció i donaven cobertura i la via de sortida per tal d’evitar la seva detenció després dels disturbis. Un salt qualitatiu en relació al vandalisme descontrolat i sense objectiu ni organització que s’havia realitzat dies anteriors.

Els agents Astor, com són coneguts els agents d’Informació en l’argot policial, van desplegar un dispositiu per seguir durant la manifestació al grup que tenien controlat i finalment, després de la marxa i dels greus incidents de la Rambla, els van poder detenir. Es van detenir vuit persones, les que avui han passat a disposició judicial.

Cinc són homes i tres, dones. Entre els detinguts hi ha sis persones de nacionalitat italiana -cinc homes i una dona-, una dona francesa i una dona espanyola, tal com va avançar ElNacional.cat minuts després de la detenció de dissabte.
Escorcolls a cases okupes del Maresme

En aquesta tasca d’investigació que va liderar la Comissaria General d’Informació aquest dilluns es van assaltar policialment, amb la col·laboració de l’ARRO i de la BRIMO, dues cases okupes on vivien, a Mataró i Canet de Mar, els detinguts pels aldarulls de dissabte.

En els escorcolls es van trobar diverses proves i indicis de la relació dels detinguts amb els greus avalots de dissabte i d’altres dies a la capital de Catalunya.

Amb els documents que van ser confiscats pels Mossos i les imatges de les saragates, la policia ha bastit l’acusació per pertinença a grup criminal, delicte de temptativa d’homicidi i els delictes de desordres públics i danys contra els detinguts que avui han estat entregats al jutge de guàrdia. La policia no descarta, de l’anàlisi dels objectes intervinguts, poder investigar o detenir més persones per la seva relació amb les bullangues dels darrers dies.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-3-2021)

204 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: