PRIMERA ACCIÓ DE PÍCNIC PER LA REPÚBLICA: DESALLOTJATS A SANTS PELS MOSSOS !

Un fort desplegament policial esperava aquest diumenge la primera acció de Pícnic per la República per exigir la llibertat dels presos polítics abans que es conegui el veredicte del Tribunal Suprem del judici de l’1-O, que tot apunta que serà condemnatori. Unes dues-centes persones, s’han concentrat aquest matí a les 10 a l’estació de Sants de Barcelona, on s’han assegut a terra simulant un pícnic. Agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra han anat desallotjant els manifestants, que oferien resistència pacífica, un a un. Finalment, el centenar de persones que quedaven assegudes s’han aixecat per voluntat pròpia i han sortit escortades per la policia.

Els activistes portaven cartells on s’hi podia llegir “Davant un estat que no dialoga, independència”, i han entonat càntics a favor dels presos polítics, l’1 d’Octubre i la independència. Una acció no violenta que té per objectiu, també, demanar que s’apliqui el resultat del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Quan s’han assegut al vestíbul, un agent dels Mossos d’Esquadra ha anat a parlar amb ells per avisar-los que no podien quedar-s’hi. Però els activistes han decidit mantenir la seguda vigilats, això sí, per agents. Han entonat el cant d’ Els segadors i han exhibit cartells amb el rei Felip VI de cap per avall. També han fet proclames contra les forces i cossos de seguretat de l’Estat. Però no han estat ni una hora asseguts quan els agents de la policia els han començat a desallotjar.

Unes 500 persones s’han congregat a les portes de l’estació de Sants per donar suport als activistes que estaven essent desallotjats. Finalment, han marxat junts per continuar les concentracions, aquest cop a avinguda Roma amb c/Tarragona.

Fora de l’estació de Sants hi havia més de deu furgonetes dels Mossos d’Esquadra i tres de la Policia Nacional. Un cop han començat a desallotjar manifestants, els agents del cos català han impedit als periodistes acostar-s’hi. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha tancat el vestíbul de l’Estació de Sants a la L5 per ordre dels Mossos d’Esquadra. Per tant, la connexió amb Renfe s’ha de fer per la L3 i per l’accés del carrer. Segons fonts consultades per l’ARA, el blindatge del vestíbul de Sants es mantindrà, i després del moment en què es faci pública la sentència es tornarà a avaluar la necessitat del dispositiu. Només podran entrar a l’estació persones amb bitllet o que justifiquin la necessitat de fer-ho.

L’agrupació d’activistes que s’apleguen sota el nom de Pícnic per la República pretenen plantar-se arreu del territori, en llocs clau com és l’estació de Sants, per exemple, per promoure una mobilització ciutadana contínua i, si té èxit, allargar-la indefinidament. Malgrat els empresonaments dels CDR de fa algunes setmanes, tant Pícnic per la República com Ens Plantem van avisar que no es farien enrere en les mobilitzacions previstes.

Informa:ARA.CAT (13-10-2019)

342 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: