PRIMERA CONDEMNA MOLT TOVA PER AMENAÇAR PUIGDEMONT

Després més de dos anys i mig d’insults i amenaces contra el president a l’exili, Carles Puigdemont, un jutjat ha sancionat el primer cas. Així ho ha anunciat l’advocat del president i diputat al Congrés, Jaume Alonso-Cuevillas, a través de les xarxes socials.

El cas sancionat és el d’un home a cavall que va proferir diversos insults contra Puigdemont i fins i tot va desitjar que el violessin un cop entrés a la presó. La condemna dictada pel jutge és d’una multa administrativa de dos mesos a raó de 20 euros al dia, que suma un total de 1.200 euros de multa.

“Molt preocupant el posicionament de la fiscalia”
En els seus tuits, Cuevillas ha lamentat que la sanció sigui tan lleu en relació als fets i ha lamentat que la fiscalia els hagi banalitzat i fins i tot hagi demanat l’absolució, tot i que ha celebrat que després de 32 mesos, hagi arribat la primera condemna a les nombroses denuncies que han interposat.

Recordeu el vídeo del cavall?

És la primera condemna després de 32 mesos i nombroses denúncies

Molt lleu per la gravetat dels fets

I molt preocupant el posicionament de la fiscalia banalitzant-los i demanant l’absolució

És la justícia igual per a tots ? pic.twitter.com/3w64Rckvdp

— Jaume Alonso-Cuevillas i Sayrol (JACS) (@JACS_JaumeACS) June 30, 2020
Per altra part, Cuevillas s’ha preguntat que si aquest mateix cas hagués estat contra “qualsevol polític defensor de la unitat d’Espanya” la fiscalia hagués demanat l’absolució del denunciat i si la condemna hagués estat igual de tova.

Imagineu que les injúries i amenaces no fosin contra el MHP @KRLS sinó contra qualsevol polític defensor de la unitat d’Espanya

Hauria demanat l’absolució la fiscalia?

Hauria estat igual de tova la sentència? pic.twitter.com/3HmQh0YCt6

— Jaume Alonso-Cuevillas i Sayrol (JACS) (@JACS_JaumeACS) June 30, 2020
En el cas de la fiscalia, la sentència recull que durant el judici va posar en entredit les “expressions intimidatòries” del posteriorment condemnat perquè calia contextualitzar-les en el “conflicte polític d’aquelles dates”, i perquè “sense negar-ne la naturalesa vexatòria, no assoleixen un mínim exigible d’antijuridicitat penal com a amenaces, per l’entitat insuficient”.

La fiscalia considerava, així, que hi havia “dubtes de serietat en el perill” que poguessin representar per a Puigdemont aquestes publicacions. En aquest sentit, en una de les fotografies difoses el condemnat empunyava una arma. El fiscal va afirmar durant el judici que no es podia saber si era “real o simulada”.

Puigdemont felicita Cuevillas

Després de l’anunci de la condemna, el president Puigdemont ha agraït la feina a Cuevillas i ha assegurat que persistir, tot i tenir-ho tot en contra, “és una divisa que no hem abandonat mai”, en relació a la judicialització dels insults i amencaes que se li han proferit des de que va marxar a l’exili.

Bona feina @JACS_JaumeACS. Persistir encara que ho tinguis tot en contra és una divisa que no hem abandonat mai. https://t.co/vR19M2cx3D

— Carles Puigdemont (@KRLS) June 30, 2020
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-7-2020)

363 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: