PRIMERA CONDEMNA PER ALS HEROIS DELS TALLS DE LA MERIDIANA: UN ANY I MIG DE PRESÓ PER ATEMPTAT

El jutjat penal número 16 de Barcelona ha condemnat a un any i 6 mesos de presó per un delicte d’atemptat a un jove que participava en els talls de la Meridiana i que van detenir durant una dispersió policial de la via el 19 d’octubre del 2019, durant les mobilitzacions postsentència. També el condemnen a una multa de 360 euros per un delicte lleu de lesions. A més ha d’indemnitzar el mosso amb 1.350 euros perquè l’agent es va fer mal en un dit.

La magistrada dona credibilitat a la versió de dos agents dels Mossos que van declarar que la caiguda a terra d’un dels policies es va deure a una empenta de l’acusat. Segons els fets que relata la sentència, els mossos van cridar l’atenció a un grup que volia tallar la Meridiana i que s’havia saltat el cordó policial. L’escrit concreta que un dels policies va subjectar una de les persones per impedir que ocupés la via i que en aquell moment l’acusat, per intentar alliberar-la, va donar una empenta al caporal dels Mossos d’Esquadra per l’esquena, fent que aquest “es colpegés fortament en el quart dit de la mà dreta” en caure.

“A conseqüència d’aquests fets, l’agent va resultar lesionat en el quart dit de la mà dreta amb limitació parcial de la flexo-extensió amb edema, lesions que van requerir per a la seva sanitat una primera assistència facultativa i van trigar a curar-se 10 dies, tots ells impeditius per a les seves ocupacions habituals, quedant com a seqüela una àlgia en el quart dit de la mà dreta”, detalla la sentència.

Durant el seu relat en el judici, l’agent lesionat va explicar que un cop a terra l’acusat el va seguir “increpant” i que el cop “va ser directe i voluntari”.

Els testimonis van contradir la versió de la víctima i van relatar que el mosso va caure a causa de la pressió de la gent i durant el forcejament.

L’acusat va relatar que només tallaven la Meridiana quan el semàfor es posava en vermell. I que en una de les ocasions va sentir uns crits i va veure un forcejament i de cop es va trobar a terra ell amb un dels mossos. Que no el va colpejar de forma voluntària i que no va veure com va quedar l’agent perquè el van detenir.

Però la jutgessa no se l’ha cregut i dona per bona la versió dels agents. La magistrada, a més, fa constar al llarg de la sentència que l’acusat només va voler respondre les preguntes del seu advocat, un dret que té el processat. I que com a acusat no estava obligat a dir la veritat, donant per fet que va mentir en el relat dels fets del judici.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-4-2021)

235 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: