PRIMERA VACUNA CATALANA AUTORITZADA CONTRA LA COVID QUE TV3 CONSIDERA “ESPANYOLA “

El portal 324.cat s’ha fet ressò de l’autoritzaciĂł per part de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) del primer assaig clĂ­nic en persones de la vacuna contra la Covid-19 desenvolupada pels laboratoris Hipra, amb seu a Amer, la Selva. Però alhora de destacar que es tracta de la primera vacuna contra la pandèmia desenvolupada a l’estat que arriba a la fase de l’assaig clĂ­nic, ha fet servir l’expressiĂł “vacuna espanyola” en el titular de capçalera del portal de notĂ­cies de referència de la CorporaciĂł Catalana de Mitjans Audiovisuals. La redacciĂł ha rectificat al cap de dues hores modificant el titular.

En qualsevol cas, segons l’AEMPS en breu podrĂ  començar l’assaig entre desenes de voluntaris de 18 a 39 anys que repetiran dosi al cap de 21 dies. En el cas d’aquesta vacuna, designada amb el nom PHH-1V, estĂ  basada en dues proteĂŻnes recombinants, capaces de generar una resposta immunològica contra una de les proteĂŻnes del virus SARS-CoV-2, causant de la Covid-19.

Es tracta d’una plataforma similar a l’emprada per a l’elaboraciĂł de les vacunes de Novavax i Sanofi, que ja estan en procĂŠs d’avaluaciĂł per part de l’Agència Europea de Medicaments (EMA).
Informa:RACOCATALA.CAT (11-VIII-2021)

180 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: