PRIMERA VACUNA CATALANA AUTORITZADA CONTRA LA COVID QUE TV3 CONSIDERA “ESPANYOLA “

El portal 324.cat s’ha fet ress√≤ de l’autoritzaci√≥ per part de l’Ag√®ncia Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) del primer assaig cl√≠nic en persones de la vacuna contra la Covid-19 desenvolupada pels laboratoris Hipra, amb seu a Amer, la Selva. Per√≤ alhora de destacar que es tracta de la primera vacuna contra la pand√®mia desenvolupada a l’estat que arriba a la fase de l’assaig cl√≠nic, ha fet servir l’expressi√≥ “vacuna espanyola” en el titular de cap√ßalera del portal de not√≠cies de refer√®ncia de la Corporaci√≥ Catalana de Mitjans Audiovisuals. La redacci√≥ ha rectificat al cap de dues hores modificant el titular.

En qualsevol cas, segons l’AEMPS en breu podr√† comen√ßar l’assaig entre desenes de voluntaris de 18 a 39 anys que repetiran dosi al cap de 21 dies. En el cas d’aquesta vacuna, designada amb el nom PHH-1V, est√† basada en dues prote√Įnes recombinants, capaces de generar una resposta immunol√≤gica contra una de les prote√Įnes del virus SARS-CoV-2, causant de la Covid-19.

Es tracta d’una plataforma similar a l’emprada per a l’elaboraci√≥ de les vacunes de Novavax i Sanofi, que ja estan en proc√©s d’avaluaci√≥ per part de l’Ag√®ncia Europea de Medicaments (EMA).
Informa:RACOCATALA.CAT (11-VIII-2021)

103 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: