PRIMERES ESQUERDES A L’EUROGRUP SOCIALISTA AMB POSICIONS A FAVOR DE PUIGDEMONT

“Primeres esquerdes a l’eurogrup socialista amb posicions a favor de Puigdemont ”
( LUÍS BOU )
Primeres esquerdes al grup socialista europeu, que estĂ  presidit per la dirigent del PSOE Iratxe GarcĂ­a PĂŠrez, amb europarlamentaris que volen votar contra la retirada de la immunitat de Carles Puigdemont. Tot i que els eurodiputats tenen llibertat de vot, ĂŠs evident que PSOE, PP, Cs i Vox estan fent una forta pressiĂł en els seus grups, amb una estratègia unitĂ ria, per aconseguir que prosperi el suplicatori. Però aquests esforços no acaben de consolidar-se i se’ls estan colant posicionaments en contra.

L’exprimer ministre de Malta i actualment eurodiputat socialista Alfred Sant ha anunciat que dilluns votarĂ  en contra del suplicatori contra Puigdemont, ComĂ­n i PonsatĂ­ perquè considera que si prospera la retirada de la immunitat dels tres polĂ­tics catalans “serĂ  un escĂ ndol”.

“Si la setmana vinent, el ple del Parlament Europeu vota a favor d’eliminar la immunitat dels eurodiputats catalans, serĂ  un escĂ ndol. Van ser elegits democrĂ ticament pel poble, i aquests eurodiputats han estat considerats “culpables” de mobilitzar-se pacĂ­ficament dins de parĂ metres polĂ­tics acceptats a la resta de la UE democrĂ tica”, ha indicat.

Sant s’ha mostrat taxatiu. “Es pot estar en desacord amb les seves posicions i les seves tĂ ctiques, però afirmar que van cometre un delicte per organitzar un motĂ­ a traĂŻciĂł, nomĂŠs es pot justificar en termes de legislaciĂł feixista franquista”, apunta.

“Si el Parlament Europeu acaba adoptant aquesta posiciĂł i retira la immunitat als diputats catalans, contradirĂ  i ridiculitzarĂ  totalment la postura que el Parlament adopta repetidament per predicar la democrĂ cia, els drets humans i l’estat de dret als altres”, argumenta.

Mentrestant, una llista de 52 exeurodiputats de pes, representant diferents partits i ideologies, i completament transversal, han signat una carta conjunta per instar a la UniĂł Europea que aturi tot el procĂŠs per aixecar la immunitat dels exiliats independentistes parlamentaris. En un reclam conjunt, demanen als legisladors d’aquest òrgan que no votin a favor de l’informe presentat per la comissiĂł d’Afers JurĂ­dics que va en contra de Puigdemont, ComĂ­n i PonsatĂ­.

En tota una declaraciĂł d’intencions, l’escrit comença amb una advertència: “Els polĂ­tics catalans van fugir a Bèlgica a finals del 2017 per evitar acusacions pel referèndum sobre la independència catalana. Podrien arribar a ser condemnats a 25 anys de presĂł”. I recorden que la votaciĂł serĂ  el pròxim 8 de març. La llista dels signants ĂŠs Ă mplia. Entre ells hi ha Daniel Cohn-Bendit, lĂ­der de la revolta estudiantil del maig del 1968, exeurodiputat per Alemanya i França i pioner en la polĂ­tica europea transnacional.
Informa:ELNACIONAL.CAT (5-3-2021)

106 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: