PROTESTA PER L’EXCLUSIÓ DEL VALENCIÀ A LES AUTOVIES D’ALACANT

Escola Valenciana ha mostrat el seu rebuig a la resposta de la Direcció General de Carreteres depenent del Ministeri espanyol de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a la petició de la diputada d’ERC Marta Rosique perquè s’inclogui el valencià als rètols de les autovies A-31, A-7, AP-7 o A-70.

El Ministeri, que ha manifestat ser conscient que la normativa l’obliga a complir amb el bilingüisme, considera que «un excés d’informació pot comportar distraccions».

Escola Valenciana ha presentat una queixa a l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat, al Síndic de Greuges i al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a qui demana que «deixi de posar excuses i apliqui l’oficialitat del valencià a tota la senyalització valenciana».

L’entitat ha recordat que la Constitució espanyola diu que «Les altres llengües espanyoles seran també oficials en les respectives Comunitats Autònomes d’acord amb els seus Estatuts» i que «la riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció». Tanmateix, el valencià és oficial al País Valencià, com així ho indica l’Estatut d’Autonomia. A més, segons la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià l’administració ha de «garantir l’ús normal, la promoció i el coneixement del valencià».
Informa:DBALEARS.CAT (17-3-2021)

265 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: