PROTESTES INDEDEPENDENTISTES ARREU DE CATALUNYA CONTRA LA RETIRADA DEL TERCER GRAU

L’independentisme ha tornat a sortir al carrer per protestar contra la repressió de l’Estat, que aquest dimarts ha pres forma forma de revocació del tercer grau per als presos polítics de Lledoners. L’Assemblea, Òmnium Cultural i també els partits independentistes han fet crides a manifestar-se a les places centrals de tots els municipis a les 20h. Paral·lelament, centenars de persones també han donat suport als presos acompanyant-los a la seva entrada a la presó de Lledoners.

A Barcelona, però, la convocatòria que les entitats han promogut ha estat el tall de l’Avinguda Meridiana, que avui ha celebrat el 365è tall des que es va fer pública la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics. Només la pandèmia de la Covid-19 ha impedit que l’acció es repetís cada dia des del 14 d’octubre del 2019.

Els concentrats han desplegat una estelada enorme i han encès bengales que han donat color a aquest meritori aniversari de resistència. També han llegit un manifest contra la retirada de la immunitat als eurodiputats exiliats de JxCat i han instat a participar als talls que es fan cada dia en aquest punt de la capital catalana. Per últim, els manifestants han fet una crida a manifestar-se davant del Parlament aquest divendres a les 10h, quan se celebrarà la sessió constitutiva de la Cambra catalana.

A Barcelona també hi ha hagut altres protestes com la que s’ha fet al barri de Sant Andreu.
També centenars de persones s’han concentrat per mostrar el seu rebuig a la revocació del tercer grau dels presos i de la immunitat dels eurodiputats exiliats a altres municipis de Catalunya. Un exemple és Girona, on desenes d’independentistes s’han manifestat a la plaça del Vi.

El mateix a passat a Tarragona, a la plaça de la Font., a Lleida, a Mataró, a Badalona, a Vic…
Informa:ELLNACIONAL.CAtt (9-3-20219

251 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: