PROU DE CAMPANYES INÚTILS: CAL UNA PLATAFORMA DIGITAL PER APLEGAR LES TELEVISIONS EN CATALÀ ( RAMON SERRA )

( RAMON SERRA, editor de RADIOCATALUNYA.CAT )
Deia Einstein que intentar aconseguir un èxit amb una tàctica equivocada una i altra vegada és de persones poc intel·ligents.No sé si aquesta dita d’Einstein es podria aplicar als promotors de la campanya “Reciprocitat ara”,però els resultats aconseguits fins avui bé ho podria semblar.Si fa no fa fa més de trenta anys que s’intenta aquesta reciprocitat entre les televisions públiques dels Països Catalans quan ja l’Estat comandat per Rajoy els va tirar la porta pels morros:res de reciprocitat.
Alguns il·lusos es pensaven que amb el socialistes tot seria mès fàcil.EL PSOE no s’hi oposa, però res de nous múltiplexs.Si es vol una reciprcotat entre els canals públics de televisions en català cal que s’aprofiti algun dels canals que ja tenen aquestes televisions per fer aquesta reciprocitat.I punt final.
El bo del cas és que els socialistes valencians ara són els menys interessats en aquesta reciprocitat no fos cas que l'”independentisme” de TV3 es propagés pel País Valencià. Per tant, res d’un nou múltiplex ni res d’estrenyer els canals d’ara per encabir-hi uns altres.
D’altra banda, és ben ridícul que IB3 es vegi al Principat i TV3 a les Illes escapçant-ne la publicitat per allò dels drets de la cobertura de la publicitat només d’àmbit autonòmic quan a través d’internet es pot veure tot sense xap problema o bé veure’n la programació internacional com si Catalunya o les Iles fossin dos països estrangers.
I quina és la solució? Ara mateix s’hauria de fer una plataforma digital amb totes les televisions de llengua catalana, incloses les locals o comarcals .La recepció hauria de ser-ne de ser de franc o potser amb alguns programes de pagament.Cal tenir imaginació i no perdre més el temps en aquestes campanyes: posen el caramel a la boca de la gent quan se sap que no tenen cap mena de sortida.Prou ja de tanta ingenuïtat!
(25-1-2021)

401 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: