PSC I JxCAT TANQUEN UN ACORD DE GOVERN A LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

El PSC i JxCat han tancat un pacte per governar junts la Diputació de Barcelona, la presidència de la qual recaurà en els socialistes, que aquest dissabte decidiran al seu candidat en el consell nacional de la formació, de moment la millor situada és l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

En el document, avançat per Efe i al que ha tingut accés ElNacional.cat, les dues forces acorden la seva presència en el govern i recalquen que se centraran en les polítiques pròpies d’aquesta administració, deixant de costat qüestions d’una altra índole. En aquests casos, abdues formacions, seguiran el seu programa polític.

Amb aquesta aliança, PSC i JxCat neutralitzen a ERC, que era l’altre aspirant a presidir la Diputació, atès que a les eleccions municipals del passat 26 de maig van empatar a 16 seients amb els socialistes. Gràcies a aquest acord, que arriba quan falta menys d’una setmana per al ple de constitució de la Diputació, que serà dijous que ve, els socialistes podran recuperar la presidència d’aquesta administració, que els últims anys havia estat en mans de Convergència.

JxCat, no tenia cap possibilitat de retenir la presidència perquè va obtenir només set diputats, que els feien determinants per decantar la majoria a favor de PSC o ERC, però finalment han optat pels socialistes en detriment dels seus socis en la Generalitat. L’aliança de PSC i JxCat no arriba a la majoria absoluta, però sí que suma més que un eventual pacte entre ERC i comuns – aquests últims amb cinc representants-, per la qual cosa s’imposarien en una votació per majoria simple.

En el document, signat per Salvador Illa i David Bonvehí, les dues formacions es comprometen a donar un nou impuls al municipalisme, crear una nova agenda urbana per tal de millorar la mobilitat i espais verds, lluitar contra la desigualtat i el canvi climàtic i actualitzar l’ens a les noves demandes dels ajuntaments.
Informa: mELNACIONAL.CAT (5-7-2019)

436 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: