PSOE I ERC ES REUNIRAN DIJOUS AL CONGRÉS SOBRE LA INVESTIDURA

PSOE i ERC es reuniran dijous a la tarda a les 17.00 al congrés espanyol per a negociar la investidura de Pedro Sánchez. Serà la primera reunió entre les dues formacions després del pronunciament de la militància republicana, que ahir va emplaçar la direcció a no donar suport a la investidura de Sánchez si abans no arriben a un acord per a abordar el conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol en una mesa de negociació.

Avui el portaveu d’ERC al congrés, Gabriel Rufián, ha supeditat qualsevol moviment dels republicans cap a l’abstenció a la investidura de Pedro Sánchez a l’existència d’un ‘compromís i un calendari’ previ a la investidura per a la negociació ‘entre governs’. Aquest ‘compromís i calendari’, ha deixat clar, hauria d’establir-se en les reunions entre ERC i el PSOE ‘abans’ de la investidura de Sánchez, i si prospera hauria de donar lloc a una segona fase de negociacions que ja serien ‘entre governs’ un cop constituït l’executiu espanyol.

Rufián també ha emplaçat Sánchez a reconèixer el president de la Generalitat, Quim Torra, com a interlocutor en les futures negociacions: ‘No reconèixer el president de la Generalitat perquè no et cau bé és una irresponsabilitat’.

Ara mateix, ha recordat Rufián, ERC està ‘en un ‘no’ a Sánchez’ i perquè aquest ‘no’ evolucioni cap a l’abstenció caldrà que els contactes entre els dos partits permetin concretar aquesta agenda de negociacions entre governs.
D’altra banda a través de la consellera Maritxell Budó ha afirmat que el Govern és bastant escèptic i tot cas el president Torra hauria de ser present en aquestes converses després de la investidura de Sánchez.
Informa:VILAWEB.CAT (26-11-2019)

287 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: