PUIGDEMONT, A ERC: ” SI NO ANEM JUNTS NO SEREM INDEPENDENTS “

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha fet una reflexi√≥ a Instagram, l’endem√† de l’acord entre ERC i el PSOE que ha obert una crisi al Govern, i ha insistit que l’√ļnica via d’actuaci√≥ que pot tenir l’independentisme √©s la unitat. Puigdemont avisa ERC en l’article que “si no podem anar junts hem d’explicar a la gent que no serem independents”, i ha demanat honestedat intel¬∑lectual en aquest sentit.

El president reclama en el seu escrit la unitat que ha proposat de forma reiterada en les llistes independentistes a les eleccions generals i catalanes, tot i recon√®ixer que “hi ha gent que diu coses que a vegades em molesten”. Tot i aix√≤, assegura que “no hem de prescindir” d’aquestes persones perqu√® “ens fem falta tots “, si b√© s’ha fet evident que ara “no anem” units.

“A vegades ens permetem el luxe de prescindir de gent. Hi ha gent que diu coses a vegades que em molesten? S√≠, per√≤ no n‚Äôhem de prescindir. Ens fem falta tots. Potser podr√≠em deixar d‚Äôatacar-nos a nosaltres mateixos i haur√≠em d‚Äôatacar qui no vol que sobrevisquem com a naci√≥”, indica.

“Si no ens reconeixem capa√ßos d‚Äôanar junts, hem d‚Äôexplicar a la gent que no serem independents. Qui vulgui la independ√®ncia i faci un exercici d‚Äôhonestedat intel¬∑lectual i pol√≠tica, ha d‚Äôexplicar com ho pensa fer sense unitat. Hi ha moltes maneres d‚Äôanar junts. I avui no hi anem”, ha reiterat.

El president a l’exili ha precisat el seu concepte de la unitat remetent-se al seu llibre Reunim-nos. Reflexions sobre el retorn a la unitat (La Campana):

Carles Puigdemont
‚úĒ
@KRLS
Per als qui s’interessen sobre el meu concepte de la unitat (una posici√≥ tan leg√≠tima, respectable i honesta com la dels te√≤rics de la desuni√≥), els recomano altre cop la lectura del llibret “Re-unim-nos” (Ed La Campana) publicat el juliol del 2019.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-6-2020)

162 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: