PUIGDEMONT, A ERC: ” SI NO ANEM JUNTS NO SEREM INDEPENDENTS “

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha fet una reflexiĂł a Instagram, l’endemĂ  de l’acord entre ERC i el PSOE que ha obert una crisi al Govern, i ha insistit que l’Ăşnica via d’actuaciĂł que pot tenir l’independentisme ĂŠs la unitat. Puigdemont avisa ERC en l’article que “si no podem anar junts hem d’explicar a la gent que no serem independents”, i ha demanat honestedat intel¡lectual en aquest sentit.

El president reclama en el seu escrit la unitat que ha proposat de forma reiterada en les llistes independentistes a les eleccions generals i catalanes, tot i reconèixer que “hi ha gent que diu coses que a vegades em molesten”. Tot i això, assegura que “no hem de prescindir” d’aquestes persones perquè “ens fem falta tots “, si bĂŠ s’ha fet evident que ara “no anem” units.

“A vegades ens permetem el luxe de prescindir de gent. Hi ha gent que diu coses a vegades que em molesten? SĂ­, però no n’hem de prescindir. Ens fem falta tots. Potser podrĂ­em deixar d’atacar-nos a nosaltres mateixos i haurĂ­em d’atacar qui no vol que sobrevisquem com a naciĂł”, indica.

“Si no ens reconeixem capaços d’anar junts, hem d’explicar a la gent que no serem independents. Qui vulgui la independència i faci un exercici d’honestedat intel¡lectual i polĂ­tica, ha d’explicar com ho pensa fer sense unitat. Hi ha moltes maneres d’anar junts. I avui no hi anem”, ha reiterat.

El president a l’exili ha precisat el seu concepte de la unitat remetent-se al seu llibre Reunim-nos. Reflexions sobre el retorn a la unitat (La Campana):

Carles Puigdemont
✔
@KRLS
Per als qui s’interessen sobre el meu concepte de la unitat (una posiciĂł tan legĂ­tima, respectable i honesta com la dels teòrics de la desuniĂł), els recomano altre cop la lectura del llibret “Re-unim-nos” (Ed La Campana) publicat el juliol del 2019.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-6-2020)

305 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: