La campanya per les eleccions generals ocupa titulars i portades, però sens dubte, un dels duels mĂŠs esperats serĂ  el que enfrontarĂ  Carles Puigdemont i Oriol Junqueras com a caps de llista de JxCat i ERC a les eleccions europees el pròxim 26 de maig. El 22 d’abril s’esgota el termini perquè els partits defineixin definitivament com i amb qui es presenten. Si res no canvia, i res no fa pensar que ho hagi de fer, JxCat anirĂ  amb Puigdemont, ComĂ­n i PonsatĂ­ i Esquerra hi concorrerĂ  amb Junqueras al capdavant i de la mĂ  de Bildu i el BNG.

Malgrat ser conscient que els de Junqueras mai no ho acceptaran, Puigdemont no es dĂłna per vençut i insisteix que no anar junts ĂŠs un error estratègic garrafal. Aquest diumenge, des de Waterloo i acompanyat de la plana major de la llista de JxCat al CongrĂŠs, ho ha tornat a repetir. “La unitat ĂŠs el que toca avui“, ha dit, i s’ha refermat en la seva proposta de candidatura conjunta amb els republicans que, si cal, lideri qui fou el seu vicepresident, Oriol Junqueras. “Fins que s’acabi el termini, l’oferta seguirĂ  vigent”. “Si anĂŠssim junts, probablement la veu de Catalunya se sentiria mĂŠs fort; dit això, els electors tenen la clau de volta”. En aquest sentit ha destacat “l’autoritat moral de Jordi SĂ nchez” per apel¡lar a la unitat “en un moment excepcional i de sacrifici tan grans”.

Des que va començar la campanya per a les eleccions espanyoles, ara fa tres dies, JxCat ha intensificat els seus retrets a ERC per haver-se negat a anar plegats a les llistes. L’estratègia dels de Junqueras, en canvi, passa per ignorar-los i dedicar-se gairebÊ exclusivament a barallar-se amb el PSC.