PUIGDEMONT A MERKEL A L’EUROCAMBRA: ” CAL QUE ESPANYA RESPECTI L’ESTAT DE DRET “

Carles Puigdemont ha reclamat davant del ple del Parlament Europeu on compareixia la cancellera alemanya, Angel Merkel, que cal exigir que es respecti l’estat de dret a tots aquells paĂŻsos “com ĂŠs el cas d’Espanya” on es posa en entredit i acabar amb “la persecuciĂł d’idees, l’empresonament de dissidents polĂ­tics, artistes o periodistes”.

“Això ĂŠs un imperatiu moral i jurĂ­dic que no pot seguir dilatar la UniĂł Europea per mĂŠs temps”, ha advertit.

La canceller alemanya estĂ  compareixent aquest dimecres davant de l’Eurocambra per presentar les prioritats de la presidència alemanya per al segon semestre del 2020.
Problemes democrĂ tics de la UE

Durant la seva intervenciĂł d’un minut, Puigdemont ha admès que Europa s’enfronta a una crisi econòmica que serĂ  dura i caldrĂ  evitar la desigualtat i la pobresa, però ha advertit que “els problemes de la UE tambĂŠ sĂłn democrĂ tics”. “Sortir d’una crisi econòmica per entrar en una crisi de drets i llibertats no resoldrĂ  els problemes d’Europa”, ha subratllat, per la qual cosa ha reclamat una consolidaciĂł democrĂ tica, exigint que a tots els paĂŻsos on l’estat de dret es posa en qĂźestiĂł, “com ĂŠs el cas d’Espanya”, respectin l’estat de dret.

Darrera de Puigdemont ha intervingut l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat, que no ha fet cap referència explĂ­cita a la intervenciĂł del polĂ­tic catalĂ , però ha conclòs el seu torn assegurant que “l’èxit d’Europa serĂ  el fracĂ s dels populismes i els nacionalismes.
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-7-2020)

180 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: