PUIGDEMONT A RUSSIA TODAY: ” EL DEEP STATE ESPANYOL D’AVUI √ČS COM EL FRANQUISTA “

“El deep state espanyol actual √©s el mateix que en l’√®poca de Franco”, ha denunciat contundentment el president Carles Puigdemont en una entrevista a Russia Today, del programa Going Underground d’Afshin Rattansi. Des de l’exili, el president ha criticat les acusacions “fantasioses” de contactar amb l’ex√®rcit rus per declarar la independ√®ncia de Catalunya. “Si no poden combatre les idees, fan servir not√≠cies falses”, ha assegurat.

Puigdemont ha puntualitzat que, a Espanya, la monarquia la va anomenar el dictador Francisco Franco, i tamb√© es nota encara la influ√®ncia del Franquisme als mitjans de comunicaci√≥ i a la Just√≠cia, segons ha valorat el president. “No √©s nou utilitzar aquestes estrat√®gies”, assegura. Des de l’exili, Puigdemont ha assenyalat que la seva situaci√≥ tampoc √©s nova a Catalunya: “No √©s la primera generaci√≥ que ha de marxar a l’exili, per√≤ esperem ser l’√ļltima”.

El president i eurodiputat tamb√© ha fet esment a la important hist√≤ria de lluita contra el feixisme a Catalunya, i ha valorat el nou repte que apareix ara amb l’entrada de Vox al Parlament de Catalunya. Tot i aix√≤, ha puntualitzat que les posicions extremistes ja estaven representades per altres formacions com Ciutadans o el PP. “L’extrema dreta sempre s’ha situat en la defensa de la unitat d’Espanya, per una nost√†lgia del Franquisme. En canvi, els independentistes, sempre es troben en l’espai progressista”, ha explicat.

L’impacte del suplicatori de Puigdemont

Puigdemont tamb√© ha repassat l’impacte del suplicatori per Europa, i ha explicat que ara hi ha la possibilitat que sigui extradit a Espanya, on “no hi haur√† un judici just”. “La nostra crisi √©s una crisi europea. √Čs una amena√ßa per una de les bases de la democr√†cia europea que √©s la protecci√≥ dels drets fonamentals”, ha assenyalat, afegint que la persecuci√≥ pol√≠tica a Espanya i la implicaci√≥ de la UE √©s un “molt mal senyal”.

El president ha defensat que les coses amb el govern de PSOE i Podemos tampoc han canviat gaire que amb l’executiu de Rajoy. “Res ha canviat, la gent continua a la pres√≥ i a l’exili”, ha assegurat, defensant que l’√ļnic que ha canviat s√≥n el vocabulari i les formes.
Informa:ELNACIONAL.CAT (20-3-2021)

86 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: