PUIGDEMONT ADMET EL RISC QUE ESPANYA REACTIVI L’EUROORDRE QUAN VAGI A ESTRASBURG

El president a l’exili,¬†Carles Puigdemont, ha adm√®s que no es pot descartar ‚ÄĒ”en absolut”‚ÄĒ¬†que¬†Espanya¬†reactivi l’euroordre¬†en el moment en qu√®¬†travessi la frontera de l’Estat franc√®s per anar dimarts a Estrasburg a la constituci√≥ del Parlament europeu. Aix√≤ no obstant, ha advertit que el “risc principal” d’un moviment¬†en aquest sentit recauria damunt¬†l’Estat espanyol perqu√® evidenciaria l’√ļs que fa de les eines de cooperaci√≥ jur√≠dica.

Durant una roda de premsa en el marc del Crans Montana Forum que se celebra a Ginebra, Puigdemont ha retret que “l’Estat espanyol ha fet un mal √ļs de la directiva de les euroordres perqu√® les ent√©n com un interruptor que es prem a conveni√®ncia”. Ha recordat que Espanya ha utilitzat ja dos cops contra ell aquest mecanisme,¬†quan ha considerat que es trobava en una “jurisdicci√≥ de conveni√®ncia”.

Per aquesta ra√≥, ha advertit que¬†si es¬†torn√©s a plantejar l’euroordre¬†pel fet que es trob√©s¬†en¬†una “jurisdicci√≥ favorable” demostraria que¬†“se n’estan fent un √ļs arbitrari,¬†impropi i fora de la¬†directiva d’aquesta eina”.

 

Resposta davant una euroordre

El president no ha explicat quina seria la seva resposta en aquest cas¬†i si aix√≤ l’obligaria a¬†replantejar-se l’anada a Estrasburg. “Cada dia analitzem amb els nostres advocats i els nostres equips el mapa.¬†Cada dia prenem decisions. Hi ha algunes¬†que podem prendre i altres que no. I¬†aquesta¬†n’√©s una d’elles,¬†no la podem prendre”, ha explicat.

Aix√≤ no obstant, Puigdemont ha subratllat la seva confian√ßa “molt alta” en la just√≠cia europea, at√®s que “no hi ha cap ra√≥ que els impedeixi ser eurodiputats”.

Ben diferent √©s el seu parer en relaci√≥ amb el president del Parlament Europeu,¬†Antonio Tajani, l’actitud del qual ha titllat d’inconcebible i incomprensible. Puigdemont ha acusat Tajani de mantenir, malgrat els requeriments que han fet arribar a la Cambra europea, un “silenci¬†c√≤mplice”¬†i d’actuar “m√©s com a president de part que no pas de tots els electes del Parlament”.

Tot plegat, per√≤, no impedeix que Puigdemont es declari conven√ßut que, pel que s’hi juga la UE i el Parlament Europeu, √©s absolutament imprescindible que respectin la decisi√≥ de m√©s de dos milions.

Informa:

238 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: