PUIGDEMONT ALERTA DE LA INOPORTUNA AMISTAT HISPANOTURCA

El president a l’exili i eurodiputat, Carles Puigdemont, ha enviat un senyal d’advertència davant la inoportuna amistat hispanoturca arran de la col·laboració dels dos països en la lluita contra el coronavirus en el marc de l’OTAN.

Els dubtosos estàndards democràtics del règim turc han portat Puigdemont a assenyalar si “en un moment de seriosa amenaça a les llibertats” com l’actual és oportú que el govern espanyol, que compta amb la participació del PSC i En comú Podem, “es doni la mà precisament amb el règim turc”.

En un moment de seriosa amenaça a les llibertats, cal que el govern de @PSOE, @socialistes_cat, @PODEMOS i @EnComu_Podem es doni la mà precisament amb el règim turc? Volen fer encara més evident la seva afinitat en la forma de tractar les minories nacionals i els presos polítics? https://t.co/CfMtDwb858

— Carles Puigdemont (@KRLS) April 1, 2020
“Volen fer encara més evident la seva afinitat en la forma de tractar les minories nacionals i els presos polítics”, ha afegit Puigdemont en un tuit.

PUIGDEMONT DENUNCIA

Els eurodiputats de JxCat, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han portat a la Comissió Europea les pressions del Tribunal Suprem damunt els responsables de les presons catalanes per impedir que es permeti que els presos polítics puguin seguir el confinament a les seves cases.

Després que la conselleria de Justícia va fer saber que les juntes de règim general de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric estudiaran aquest tema, basant–se en el fet que els presos s’han acollit a l’article 100.2 del reglament penitenciari que els permet sortir de la presó per treballar o fer voluntariat, el Tribunal Suprem va fer pública una nota de premsa advertint que exigirà a les juntes i als responsables dels centres les raons jurídiques en què es fonamenta aquesta decisió davant la possibilitat que s’incorri en prevaricació.

En una pregunta escrit a la Comissió Europea, els tres eurodiputats pregunten si aquesta declaració contravé els Tractats de la UE sobre la no discriminació per raons ideològiques i amb el principi d’imparcialitat i igualtat davant la llei i la Carta de Drets Fonamentals; i si aquesta pronunciament amenaçador és compatible amb la presumpció d’innocència.

En un país amb una justícia normal, un tribunal de màxima instància no amenaçaria a funcionaris a través de missatges de whatsapp enviats a la premsa. El franquisme judicial està desbocat. Ens adrecem a la Comissió Europea: pic.twitter.com/PHzNOmOr4j

— Clara Ponsatí (@ClaraPonsati) April 1, 2020
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-4-2020)

225 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: