PUIGDEMONT ALERTA DE LA INOPORTUNA AMISTAT HISPANOTURCA

El president a l’exili i eurodiputat, Carles Puigdemont, ha enviat un senyal d’advert√®ncia davant la inoportuna amistat hispanoturca arran de la col¬∑laboraci√≥ dels dos pa√Įsos en la lluita contra el coronavirus en el marc de l’OTAN.

Els dubtosos est√†ndards democr√†tics del r√®gim turc han portat Puigdemont a assenyalar si “en un moment de seriosa amena√ßa a les llibertats” com l’actual √©s oport√ļ que el govern espanyol, que compta amb la participaci√≥ del PSC i En com√ļ Podem, “es doni la m√† precisament amb el r√®gim turc”.

En un moment de seriosa amenaça a les llibertats, cal que el govern de @PSOE, @socialistes_cat, @PODEMOS i @EnComu_Podem es doni la mà precisament amb el règim turc? Volen fer encara més evident la seva afinitat en la forma de tractar les minories nacionals i els presos polítics? https://t.co/CfMtDwb858

‚ÄĒ Carles Puigdemont (@KRLS) April 1, 2020
“Volen fer encara m√©s evident la seva afinitat en la forma de tractar les minories nacionals i els presos pol√≠tics”, ha afegit Puigdemont en un tuit.

PUIGDEMONT DENUNCIA

Els eurodiputats de JxCat, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han portat a la Comissió Europea les pressions del Tribunal Suprem damunt els responsables de les presons catalanes per impedir que es permeti que els presos polítics puguin seguir el confinament a les seves cases.

Despr√©s que la conselleria de Just√≠cia va fer saber que les juntes de r√®gim general de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric estudiaran aquest tema, basant–se en el fet que els presos s’han acollit a l’article 100.2 del reglament penitenciari que els permet sortir de la pres√≥ per treballar o fer voluntariat, el Tribunal Suprem va fer p√ļblica una nota de premsa advertint que exigir√† a les juntes i als responsables dels centres les raons jur√≠diques en qu√® es fonamenta aquesta decisi√≥ davant la possibilitat que s’incorri en prevaricaci√≥.

En una pregunta escrit a la Comissi√≥ Europea, els tres eurodiputats pregunten si aquesta declaraci√≥ contrav√© els Tractats de la UE sobre la no discriminaci√≥ per raons ideol√≤giques i amb el principi d‚Äôimparcialitat i igualtat davant la llei i la Carta de Drets Fonamentals; i si aquesta pronunciament amena√ßador √©s compatible amb la presumpci√≥ d’innoc√®ncia.

En un país amb una justícia normal, un tribunal de màxima instància no amenaçaria a funcionaris a través de missatges de whatsapp enviats a la premsa. El franquisme judicial està desbocat. Ens adrecem a la Comissió Europea: pic.twitter.com/PHzNOmOr4j

‚ÄĒ Clara Ponsat√≠ (@ClaraPonsati) April 1, 2020
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-4-2020)

277 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: