PUIGDEMONT ANUNCIA QUE VISITARÀ PERPINYÀ LA SEGONA QUINZENA DE FEBRER

L’eurodiputat de JxCAT Carles Puigdemont ha anunciat aquest dijous al programa Més 324 que té la intenció de visitar Perpinyà amb Toni Comín a la segona quinzena de febrer. Puigdemont ha comentat que té ganes de tornar a Catalunya i ha destacat que també vol “agrair la generositat” i “l’enorme esforç” de la Catalunya Nord. La visita tindria “un element simbòlic” perquè Perpinyà “està a una hora de casa”, ha dit Puigdemont, i serviria perquè molta gent “que hi ha el camí del retrobament i que ha valgut la pena resistir”.

Puigdemont ha explicat que hi ha un gran interès per la situació a Catalunya a l’Eurocambra i que el suplicatori servirà per “fer un judici al judici”. L’eurodiputat ha afirmat que es tracta d’un “suplicatori polític” fruit d’una “persecució política” i ha insinuat que l’Estat espanyol podria acabar com Hongria i Polònia, països sobre els quals s’ha votat un text que reclama a l’Eurocambra mes pressió per la “violació greu” dels valors europeus.

L’eurodiputat de JxCAT ha explicat a més que demanarà al Parlament Europeu tots els informes que expliquin les raons jurídiques per les quals no pot viatjar lliurement a l’Estat espanyol com podran fer companys seus, per exemple, si s’organitza una visita d’europarlamentaris a les presons catalanes.

Preguntat sobre si estaria disposat a presentar-se a unes eleccions al Parlament, Puigdemont ha dit que amb “les dades que tenim avui, no”.

Informa/ELMON.CAT/17/1/2020

331 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: