PUIGDEMONT APEL·LA A L’ESPERIT D'”UNITAT” DE l’1-O PER ASSOLIR LA INDEPENDÈNCIA

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat aquest dissabte des de Prats de Molló el paper del republicà Francesc Macià i ha reivindicat l’1-O i el seu compromís per assolir la independència: “Reitero el nostre compromís insubornable, avui encara més, amb allò que en nom de el poble de Catalunya vam decidir col·lectivament que teníem de fer”.

El líder de Junts ha advocat per avançar cap a aquest objectiu “de la manera en què vam guanyar, que és units, que és acceptant tots els matisos, tots els accents de l’catalanisme”.

En el seu discurs, ha lloat l’expresident d’ERC en el seu paper a l’exili i el combat lliurat contra la repressió de l’Estat espanyol: “Estimar la història és fer-se respectar. La dignitat del ésser humà no es toca”, ha assegurat Puigdemont, que ha rebut la medalla Medalla Carrasco i Formiguera 2020 des de la Casa Macià, ubicada a la localitat de la Catalunya Nord. El reconeixement ha anat a càrrec de Demòcrates, la família Carrasco i Azemar i FUNDEM.

En un missatge al seu compte de Twitter, Puigdemont ha agraït el reconeixement “de tot cor” i ha assegurat que és un honor rebre’l. La medalla Carrasco i Formiguera ha estat atorgada en anys anteriors a Muriel Casals, a títol pòstum, i a l’Associació d’afectats per l’1-O.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (18-IX-2021)

326 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: