PUIGDEMONT APOSTA PER EUROPA I DEMANA ACONSEGUIR MÉS DE TRES ESCONS

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha començat la darrera setmana de campanya amb un to optimista i demanant el suport suficient perquè JxCAT-Lliures per Europa aconsegueixi més de tres escons al Parlament Europeu. Puigdemont ha fet servir la recollida de l’acta de diputat per part dels presos polítics al Congrés i al Senat a Madrid per posar en evidència un doble estàndard a Europa que considera intolerable: “Si tenim la força suficient i si podem aconseguir més de tres llocs al Parlament Europeu no ens hi podran fer entrar tutelats, vigilats, envoltats de policies, prohibint fer rodes de premsa i interactuar amb altres membres. Sabeu per què? Perquè a Europa som lliures”. D’aquesta manera, el president a l’exili ha volgut aprofitar el potencial mobilitzador de les imatges que ha deixat la sortida de presó dels presos polítics electes per acreditar-se davant de les institucions espanyoles. Un fet inèdit a Europa.

L’entrada dels presos polítics a les Corts espanyoles representa per Puigdemont una imatge “eloqüent” sobre una situació d’injustícia evident: “És un doble estàndard que no ens podem permetre: tots estan acusats de greus crims, com és una rebel·lió, i en funció de si circulen per Europa o Espanya tenen tractes diferents”. El president a l’exili ha ressaltat que gràcies als “estàndards europeus” ell pot “entrar al cor de les institucions europees” però en canvi els seus companys “han d’estar dormint a la presó”. Per això, Puigdemont ha posat èmfasi en la necessitat d’una victòria el 26-M per seguir fent “caure murs” i perquè els vegin entrar com “homes lliures, oberts al diàleg”.

El candidat de JxCAT ha assegurat que les conseqüències de la repressió contra el procés estan passant factura a l’Estat espanyol a nivell de reputació internacional i les eleccions al Parlament Europeu són un altaveu per la causa catalana. “Europa porta un any i mig atònita”, ha afirmat el president a l’exili en un míting al Teatre Metropol. El candidat de JxCAT a les europees ha assenyalat que a Europa s’hi ha d’anar a explicar la situació a Catalunya perquè “no entén el que està passant” i ha explicat que la diplomàcia espanyola es veu obligada a “baixar el cap quan li pregunten si és veritat que hi ha una presidenta del Parlament a la presó per haver permès un debat”.

Torra critica els articles de Manuel Cruz

 

De la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha aprofitat la seva intervenció en el míting de Tarragona per fer una crítica als socialistes per enviar Meritxell Batet i Manuel Cruz al Congrés i al Senat. “Han demanat perdó els socialistes per aplicar el 155?”, s’ha preguntat Torra. El president ha fet referència “als articles de Cruz” que ha definit d’“autèntic Aquelarre unionista” i que segons Torra contenen demandes per tancar TV3 i la defensa de moviments com Tabàrnia. “Que enviïn a presidir el Congrés i el Senat a qui vulguin, a nosaltres el que ens interessa saber és qui presidirà la República Catalana”, ha conclòs.

Informa:ELMON.CAT (21-5-2019)

409 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: