PUIGDEMONT APUNTA QUE VINDRÀ A CATALUNYA DEL NORD

( QUICO SALLÉS )

Canvi de domicili? O residència d’estiu? Sia com sia, el president a l’exili, Carles Puigdemont, apunta que anirà ben aviat a la Catalunya Nord. De fet, l’estiu passat així ho va fer i va visitar la Maternitat d’Elna i va pronunciar la conferència Confrontació Intel·ligent a la tradicional edició de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada, al Conflent. La visita estival i política es va poder celebrar gràcies al fet que havia obtingut la immunitat parlamentària del Parlament Europeu. De fet, el sotsprefecte de Perpinyà va visitar la universitat per controlar que no hi hagués sorpreses, sobretot per part d’exaltats, d’una o altra banda.

Dimecres, el Tribunal General de la Unió Europea va retornar la immunitat als tres eurodiputats independentistes –Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín– que l’europarlament els hi havia retirat arran de la pressió espanyola. Amb la immunitat recuperada, Puigdemont ha recuperat també la mobilitat per tota la Unió Europea, llevat d’Espanya, per evitar sorpreses.

Així doncs, amb el passaport diplomàtic a la butxaca, divendres Puigdemont va participar a través d’un vídeo a l’assemblea general de l’Associació de Municipis per la Independència, l’AMI. L’entitat que ell va presidir. En el vídeo, de poc més d’un minut, Puigdemont va oferir tot el seu suport a una entitat que va qualificar d’estratègica pel Procés. “Teniu el meu suport des del Parlament Europeu, des de la Casa de la República a Waterloo o des de la… Catalunya Nord”, va advertir. Qui tingui orelles, que escolti.
Informa:ELMON.CAT (7-6-2021)

273 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: