PUIGDEMONT: ” ARA TOCA ENTRAR AL COR DE LES INSTITUCIONS EUROPEES “

El president a l’exili reclama el suport per “continuar treballant per allò que ens va dur a l’exili”

El candidat de JxCAT a les eleccions europees, Carles Puigdemont, ha tancat l’acte d’inici de campanya a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona refermant la voluntat d’anar al Parlament Europeu “a continuar treballant per allò que ens va dur a l’exili, per la llibertat i la democràcia”.

Puigdemont ha remarcat la necessitat que l’independentisme obtingui representació a la UE perquè a Catalunya hi ha “la millor cara d’Europa” en contraposició a la “pitjor” que representa l’Estat espanyol, que s’ha esforçat per “apartar” JxCAT i “silenciar” el seus candidats. “Som la llista que més els molesta”, ha denunciat. El president a l’exili ha afegit que ara “toca fer un salt endavant molt gran” perquè “toca entrar al cor de les institucions europees” de manera que no puguin continuar “mirant cap a un altre costat” com, segons ha dit, han fet fins ara.

Puigdemont ha demanat una massa de vots suficient que permeti l’entrada al Parlament no només d’ell sinó també la de Comín i Ponsatí: “Europa ja no tindrà excuses, l’Estat tindrà moltes més dificultats per aconseguir imposar el seu relat a les institucions europees”.

Poc abans de Puigdemont, han intervingut de manera conjunta per videoconferència Comín i Ponsatí. Ha estat una intervenció breu en la què Comín ha pres la paraula per advertir que “no hem vingut a fer grans discursos, hem vingut perquè volem anar al Parlament Europeu per ser la veu de l’1-O i de l’autodeterminació de Catalunya davant dels pobles d’Europa”. El conseller a l’exili ha subratllat que són candidats també per “desafiar un Estat autoritari” i també amb l’objectiu de “fer entendre a la UE que Catalunya és un dels llocs on s’està jugant la seva ànima, que són els drets civils, polítics, humans, les llibertats, la democràcia i la seva diversitat”.

Comín ha defensat en aquest sentit que el projecte republicà a Catalunya “vol ser la punta de llança d’aquesta Europa democràtica i diversa”. Al seu costat, Ponsatí ha estat breu: “Penseu tot el que hem fet aquest any amb una sabata i una espardenya en una situació precària i difícil, imagineu si tenim les eines, guanyarem!”

Els advocats dels exiliats, Gonzalo Boye i Jaume-Alonso Cuevillas, han tingut també el seu protagonisme en l’inici de campanya. Els dos han saltat a l’escenari provocant sorollosos aplaudiments. Boye ha fet una crida als ciutadans a “empoderar” Puigdemont, Comín i Ponsatí a les properes eleccions “perquè els puguin representar al Parlament Europeu” i tenir “una veu clara, sobretot persistent i coherent”. L’advocat argentí ha subratllat que “no hi ha un problema d’immunitat” amb els exiliats: “No és un problema jurídic, és una qüestió de vots i això ja depèn de vostès”.

Informa: ELMON.CAT (10-5-2019)

365 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: