PUIGDEMONT ARRABASSA LES SIGLES DE JxCAT AL PDECat

El PDECat ha perdut les sigles de Junts per Catalunya, la principal carta de negociació amb JxCat i la Crida. El registre de partits polítics del Ministeri d’Interior espanyol indica que el nou president del partit és Carles Valls Arnó, batlle de Balenyà i afí al president Carles Puigdemont, segons que ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat VilaWeb. Fins ara la presidenta inscrita al registre era Laia Canet Sarri, consellera municipal del PDECat. També s’ha canviat l’adreça, de la Rambla de Catalunya a l’avinguda Diagonal de Barcelona.

Fonts del PDECat consultades per VilaWeb asseguren que tenen documents que ‘indiquen’ que no poden fer-se aquests canvis al registre de partits polítics i que prendran les ‘accions que calguin’.

Dilluns, el diari Ara va explicar que es tramitava una modificació dels estatuts de JxCat per a canviar-ne els representants legals al registre de partits, cosa que s’ha fet efectiva avui. Quan el 2018 va inscriure’s el nom de JxCat, les tres persones que van registrar-lo van signar un document en què renunciaven als poders sobre les sigles. Puigdemont va anunciar el congrés fundacional del nou partit polític el 25 de juliol, coincidint amb el consell nacional del PDECat.

Fonts del PDEcat han explicat a VilaWeb que tenen documents que ‘indiquen’ que no poden fer-se aquests canvis al registre de partits polítics i que prendran les ‘accions que calguin’.
Informa:VILAWEB.CAT (10-7-2020)

222 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: