PUIGDEMONT ARRIBA AMB COMIN A L’ALGUER PER A LA VISITA JUDICIAL DE DILLUNS

El president Carles Puigdemont ha arribat aquest matí a L’Alguer per poder comparèixer demà davant del Tribunal d’Apel·lacions de Sàsser a la vista sobre l’euroordre del Suprem contra ell. Ha viatjat acompanyat de l’eurodiputat Toni Comín en un vol directe des de Brussel·les que ha aterrat poc abans dea les nou del matí.

A diferència del que va passar el passat 24 de setembre, avui tant el polític català com Comín, també exiliat a Bèlgica i sobre el qual també hi ha ordre detenció, han pogut accedir a l’aeroport sense problemes amb la resta del passatge.

El passat 24 de setembre, quan Puigdemont va baixar de l’aviĂł es va trobar amb policies italians que l’esperaven, el van identificar per detenir-lo. La decisiĂł de la jutgessa de SĂ sser de deixar-lo en llibertat i sense mesures cautelars mentre decideix sobre l’euroordre -que segons el TGUE estĂ  suspesa-, ha fet que les autoritats italianes hagin demanat al govern espanyol que posĂŠs un flag a les euroordres que Llarena havia emès contra els eurodiputats independentistes exiliats. Això invalida la possiblitat que siguin detinguts si entren a ItĂ lia. El flag ĂŠs un mecanisme informĂ tic que transforma l’euroordre de detenciĂł en una simple ordre per esbrinar el domicili i parador de la persona afectada.
PonsatĂ­, a l’Alguer

L’eurodiputada Clara PonsatĂ­ tambĂŠ estĂ  previst que acompanyi Puigdemont dilluns en la seva declaraciĂł davant del Tribunal d’Apel¡laciĂł. La decisiĂł que els dos eurodiputats acompanyessin el president es va prendre abans que ItĂ lia demanĂŠs el flag per a l’euroodre en el seu territori, en un clar gest de desafiament dels exiliats davant la persecuciĂł juidicial del jutge Llarena.

Puigdemont i ComĂ­n han arribat acompanyats del senador Jami Matamala. A l’aeroport els esperaven el director de l’oficina de l’expresident, Josep LluĂ­s Alay, i el responsable de la seva defensa, Gonzalo Boye.

L’arribada de Puigdemont, tot i que no havia estat prèviament anunciada, ha provocat expectaciĂł al petit i tranquil l’aeroport de L’Alguer. La presència de les cĂ meres ha agafat per sorpresa els passatgers que anaven accedint a la terminal procedents de Brussel.les.

També acompanyaran dilluns Puigdemont a la vista davant del Tribunal d’Apel·lacions les conselleres de Presidència, Laura Vilagrà, i Justícia, Lourdes Ciuró, així com la portaveu adjunta del grup parlamentari d’ERC, Meritxell Serret, que també va passar marxar a l’exili després del referèndum de l’1-O.
Vox, tambĂŠ a SĂ sser

Això no obstant, a Sàsser no hi haurà només polítics independentistes. Vox ja ha anunciat que serà dilluns davant del Tribunal d’Apel·lacions.

La responsable jurídica del partit ultra, es desplaçarà a Sardenya per ser present dilluns i deixar clara quina és la postura del seu partit. A més, Vox ha demanat personar-se en el cas i ha delegat la seva representació en un advocat d’un estudi jurídic de Roma.

Informa:ELNACIONAL.CAT (3-X-2021)

141 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: