PUIGDEMONT: ” CAL UNA RESPOSTA UNITÀRIA SI S’INHABILITA TORRA “

El president a l’exili Carles Puigdemont no ha tancat la porta a un acord entre Junts per Catalunya i el PDeCAT davant unes possibles eleccions. Puigdemont ha explicat que la seva formaciĂł sempre tĂŠ les “portes obertes” i que encara hi ha diĂ legs oberts amb el PDeCAT, i ha negat qualsevol mena de “purga” pel que fa al canvi de consellers al Govern. “Hem tingut i continuem tenint converses amb el PDeCAT. Per nosaltres no quedarĂ . Però ha de ser un acord que vagi en els termes que hem anat expressant”, ha indicat en una entrevista aquest dilluns a El MatĂ­ de Catalunya RĂ dio.

🔴 Carles Puigdemont (@KRLS): “Seguirem tenint converses amb el PDeCat. Les portes de Junts sempre estaran obertes. No estem en contra del PDeCat”https://t.co/kT9lSq4MuB pic.twitter.com/Edck1wjYRZ

— El matí de Catalunya Ràdio (@maticatradio) September 21, 2020
En aquest sentit, el president ha dit que Junts per Catalunya no va “en contra” del PDeCAT, sinó que busca la “fraternitat” i la “unitat”. Tot i això, el que no ha volgut respondre ha estat si ell serà el candidat de la formació a la presidència de la Generalitat.

🔴 Carles Puigdemont (@KRLS) sobre ser el candidat de Junts: “No ĂŠs el moment de prendre aquesta decisiĂł. Jo el que vull fer ĂŠs tornar a casa com a persona lliure amb una repĂşblica catalana independent”https://t.co/kT9lSq4MuB pic.twitter.com/TLnQPoGcEM

— El matí de Catalunya Ràdio (@maticatradio) September 21, 2020
“Resposta de paĂ­s”
Respecte a la possible inhabilitaciĂł del president Torra, Puigdemont ha demanat una “resposta de paĂ­s” i ha apel¡lat, un cop mĂŠs, a la unitat estratègica entre l’independentisme. Tot i mostrar-se convençut que els socis de Govern “trobaran el camĂ­”, Puigdemont ha admès que encara s’estĂ  “buscant” aquesta resposta compartida i ha instat la resta de forces de l’oposiciĂł a sumar-se.

“Inhabilitar un president per una pancarta que reclamava drets fonamentals ĂŠs una salvatjada democrĂ tica. En qualsevol de les democrĂ cies avançades d’Europa això no passaria. La pancarta ĂŠs l’excusa. El poder judicial espanyol es dedica a carregar-se els drets fonamentals de la ciutadania. No ho podem acceptar, això concerneix a tot el conjunt de la societat. Quan ataquen els nostres drets, hem de respondre tots”, ha dit.

🔴 Carles Puigdemont (@KRLS): “Inhabilitar un president de la Generalitat ĂŠs una salvatjada que no passaria a cap democrĂ cia Europea. Si això passa, cal una resposta compartida”https://t.co/kT9lSq4MuB pic.twitter.com/Y9yfTqSvzT

— El matí de Catalunya Ràdio (@maticatradio) September 21, 2020
En aquest sentit, Puigdemont ha fet balanç i ha posat “la nota mĂ xima” al seu predecessor, Quim Torra, que, segons creu, s’enfrontava a una legislatura” durĂ­ssima. “Dos anys i mig desprĂŠs d’arribar a la presidència de la Generalitat, li poso la mĂ xima nota al president Quim Torra. Va assumir el cĂ rrec en les pitjors condicions”, ha conclòs.
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-9-20209

95 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: